UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-12-14 19:38

A bronz maradt

Vereséget szenvedett utolsó mérkőzésén a lengyelek ellen a magyar U20-as jégkorong-válogatott a Tychyben zajló U20-as divízió I/B csoportos világbajnokságon. A szlovénok korábbi sikerével már a meccs előtt kiderült, Vas Márton csapata nem juthat fel, a házigazda elleni 4–2-es vereséggel pedig visszacsúszott a harmadik helyre.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huNem kapta meg az ukrán segítséget a kora délután kezdődő mérkőzésen a magyar válogatott, vagyis már a mieink utolsó mérkőzése előtt eldőlt: nincs esélye a feljutásra Vas Márton együttesének a lengyelországi U20-as divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A házigazda ellen így a második hely megszerzése volt a tét, ehhez egyetlen pontra volt szüksége a társaságnak.

Kikapott a lengyelektől, így a harmadik helyen zárt a magyar válogatott az U20-as vb-n Forrás: MJSZ/TSH Fotó
Kikapott a lengyelektől, így a harmadik helyen zárt a magyar válogatott az U20-as vb-n Forrás: MJSZ/TSH Fotó
Az első gólt a lengyelek ütötték már a harmadik percben, s bár ezúttal is ment becsülettel a csapat, az addigi mérkőzéseken tapasztalható tűz érthető módon valamelyest hiányzott a játékosokból. A harmad hajrájában duplázhattak volna a lengyelek, Kovács Dávid hatalmas bravúrja mentette meg a mieinket a második találattól. A második etap elején kimaradt egy magyar előny, amire egyből kontráztak a lengyelek, az újabb rohamot Kovács sem tudta megfékezni. Majd néhány perccel később ugyanez volt a forgatókönyv: kihagyott fór, könnyű lengyel gól. Amikor pedig a negyedik „pofont” is bevitték, teljesen kilátástalannak tűnt a helyzet. Bár némileg enyhített a helyzeten Horváth Bálint 39. perces villanása, óriási feladat állt a magyar válogatott előtt az utolsó húsz percre. Erre még úgy sem volt esély, hogy a torna az egyik legjobb magyarja, Papp Kristóf két perc után tovább faragta a hátrányt. A lengyelek ezt a meccset megérdemelten nyerték, még akkor is, ha a hajrában a játékvezetők elvették Mihály Ákos szabályosnak látszó gólját. 4–2-es sikerükkel ők végeztek a második helyen, a magyar csapat harmadikként zárt Tychyben. Noha még egy mérkőzés, az este nyolckor kezdődő olasz–japán találkozó hátra van, a lényegi kérdések eldőltek: a szlovénok egy osztállyal feljebb léptek, az ázsiaiak pedig kiestek.

U20-AS DIVÍZIÓ I/B CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, TYCHY (LENGYELORSZÁG) Magyarország–Lengyelország 2–4 (0–1, 1–3, 1–0) Gól: Horváth B. (39.), Papp K. (42.) ill. Soltys (3.), Olszewski (25.), Brynkus (33.), Smal (38.) A másik két mérkőzésen: Szlovénia–Ukrajna 4–1 20 óra: Olaszország–Japán A vb állása: 1. Szlovénia 13 pont/5 mérkőzés, 2. Lengyelország 10/5, 3. Magyarország 10/5, 4. Ukrajna 5/5,  5. Olaszország 4/4, 6. Japán 0/4 Korábban: Magyarország–Japán 3–1 Magyarország–Ukrajna 9–3 Magyarország–Olaszország 6–2 Magyarország–Szlovénia 4–5 – szétlövés után

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.