UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-10-21 12:21

Kézilabda: kétnapos „próbaidőn” a juniorok a női felnőttválogatottban

Két junior Európa-bajnok játékost is meghívott Kim Rasmussen, a felnőtt női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a hét eleji, kétnapos összetartásra. Az aranyérmes fiatalok közül Kuczora Csenge és Vámos Petra bizonyíthat a vb-re készülő csapatban.

Hétfőn és kedden – az NB I-es együttesek beleegyezésének köszönhetően – a két extra napot tölt együtt Telkiben a decemberi, Japánban esedékes világbajnokságra készülő női kézilabda-válogatott. Már két hónap sincs hátra a rajtig, a rendhagyó összetartáson két újonc, még utánpótláskorú játékos mégis megjelent.

Kuczora Csenge a junior- után a felnőttválogatottban bizonyíthat Forrás: MKSZ
Kuczora Csenge a junior- után a felnőttválogatottban bizonyíthat Forrás: MKSZ
Ám Kim Rasmussen meghívója azért nem számít bombameglepetésnek a fiatalok esetében. A nyáron, Győrben junior Európa-bajnoki címet nyert csapatkapitánya és vezére Vámos Petra volt. A 19 éves irányító-átlövő a kontinenstornán kulcsszerepet játszott talán a legfontosabb sikerben, az oroszok elődöntőbeli legyőzésében. A nyáron pedig a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémiáról a DVSC-be igazolt, és Köstner Vilmos együttesében az NB I-ben és az EHF-kupában is hétről hétre bizonyítja, hogy nem volt rossz döntés a szerződtetése. Szintén nagy ígérete a magyar női kézilabdának a Váci NKSE 19 éves irányítója, Kuczora Csenge, aki nehéz hónapokon van túl: az előző évadban több, mint fél évet kihagyott sérülése miatt. A győri Eb-n viszont már újra fontos gólokat szerzett, és részese lehetett a nem mindennapi sikernek. Kuczora képességeiről sokat elmond, hogy a felnőtt-válogatott szövetségi kapitánya, Rasmussen egy korábbi interjújában úgy fogalmazott, az elmúlt évek kitűnő generációiból őt tartja a legtehetségesebb játékosnak. Vagyis nem csoda, hogy kíváncsi a játékára.

B. V.

A magyar válogatott kerete: Kapusok: Bíró Blanka (FTC), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO) Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Kovács Anett (Békéscsabai ENKSE), Lukács Viktória (FTC) Jobbátlövők: Hámori Konszuéla (Váci NKSE), Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (FTC), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC) Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC), Kuczora Csenge (Váci NKSE), Lakatos Rita (Váci NKSE), Tóth Gabriella (Érd) Beállósok: Bordás Réka (DVSC), Pásztor Noémi (FTC), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC) Balátlövők: Debreczeni-Klivinyi Kinga (FTC), Háfra Noémi (FTC), Kopecz Barbara (Békéscsabai ENKSE), Vámos Petra (DVSC) Balszélsők: Márton Gréta (FTC), Schatzl Nadine (FTC)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.