UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-11-05 15:09

Jégkorong: az olaszországi Négy Nemzet-tornán „kevergeti a levest" az U18-as leányválogatott

A magyar U18-as leány jégkorong-válogatott szerdán az olaszországi Fondóba utazik, ahol a házigazdák mellett a dánokkal és az elitbe feljutott szlovákokkal mérkőzik meg a Négy Nemzet-tornán. Bedő Botond vezetőedző szerint a következő napok is fontos részét képezik a januári I/A csoportos vb-re való felkészülésnek, illetve ahogy a mester fogalmaz: a „leves kevergetésének".

A Bedő Botond vezette magyar U18-as leány jégkorong-válogatott az augusztusi svédországi World Selects Invitational nemzetközi tornán elért hatodik helyezése után újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a 2020 januárjában esedékes, németországi I/A csoportos világbajnokságra felkészülés szempontjából. A korosztályos nemzeti csapat szerdán az olaszországi Fondóba utazik, hogy részt vegyen a már hagyománynak nevezhető Négy Nemzet-tornán. A mieink a házigazda mellett a dánokkal és az elitbe feljutott szlovákokkal mérkőznek a vb-t megelőző utolsó előtti felkészülési viadalukon.

A Négy Nemzet-tornán  méreti meg magát az U18-as leányválogatott Forrás: MJSZ
A Négy Nemzet-tornán méreti meg magát az U18-as leányválogatott Forrás: MJSZ
Az újabb megméretésre 22 fős magyar keret utazik, 2 kapussal, 7 hátvéddel és 13 csatárral. Hét klubból kerültek be játékosok a névsorba, amelyben nem található légiós. A válogatott hétfőn a Vasas Jégcentrumban két jeges edzésen vett részt, kedden pedig utazik Olaszországba. Szerdán már a helyszínen gyakorolnak a játékosok, és csütörtök délután játsszák első meccsüket a szlovákok ellen. Bedő Botond vezetőedző a hazai szövetségnek elárulta: nem a legerősebb magyar együttes utazik Olaszországba, ezért sokkal inkább a kísérletezgetésről szólnak a következő napok, semmint az eredményes szereplésről. „A torna a felkészülés fontos állomása a világbajnoksághoz közeledve. Az az elvárás a csapattal szemben, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsunk, és ha lehet, nyerjük meg a tornát. De nem ez az elsődleges cél, hiszen nem most kell csúcsformában lenni, hanem januárban. Ha most nem jön ki a lépés, akkor sem lehetünk szomorúak, mert legalább kiderül, hogy min kell változtatnunk. Az olaszok és a dánok majd a vb-n is ellenfeleink lesznek, ez a torna tehát jó erőfelmérő lesz ellenük, persze nem tudjuk, milyen kerettel érkeznek. Mi sem a lehető legerősebb kerettel megyünk, hiszen több játékosunk ezúttal is a felnőttekkel készül, és nem is vetünk be mindent a repertoárból. Ez a hét is a kísérletezésről szól. A korongkihozatal csiszolása mellett a harmadba való korongbevitelt kezdjük el gyakorolni. Még ízlelgetjük, kevergetjük a levest, meglátjuk, milyen hozzávalók hiányoznak.”

NÉGY NEMZET-TORNA, FONDO (OLASZORSZÁG) A magyar U18-as leányválogatott programja November 7., 14.30: Magyarország-Szlovákia November 8., 19.15: Magyarország-Olaszország November 9. 10.00: Magyarország-Dánia A magyar U18-as leányválogatott kerete Kapusok: Szabó Fruzsina (MAC), Tóth Zsófia (KMH) Védők: Marsl Alexandra (MAC), Faggyas Lilla (Győri NEMAK ETO), Fecske Maja Ágnes (MAC), Gengeliczky Dorottya (Győri NEMAK ETO), Lázár Csenge (MAC), Márton Adél (UTE), Véghelyi Dóra (MAC) Csatárok: Gondos Tamara (MAC), Horváth Imola (MAC), Ivády Nina (Óbuda HA), Józsa Orsolya (MAC), Lendvai Kata (MAC), Losonci Zsófia (MAC), Márton Luca (UTE), Metzler Regina (Vasas), Papacsek Réka (Ferencváros), Pázmándi Zsófia (MAC), Schmidt-Natkay Alíz (KMH), Strobl Lara Katalin (Vasas), Szelényi Nina (MAC)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.