UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-11-15 14:44

Amerikaifutball: a Gladiators első, a Wolves kilencedik Junior Bowl-győzelmére készül

Fináléjához érkezett a magyar U19-es amerikaifutball-bajnokság. A Junior Bowlon a debreceni DEAC Gladiators és a Budapest Wolves csap össze vasárnap. Mindkét csapat edzője bizakodó a szezon utolsó tétmérkőzése előtt.

Az U19-es amerikaifutball-bajnokság alapszakaszában egy kiélezett mérkőzést már vívott egymással a Junior Bowl két résztvevője Nyírábrányban. A DEAC Gladiators és a Budapest Wolves most ismét farkasszemet néz egymással, ezúttal Debrecenben – írja beharangozójában a szövetség. A Gladiátorok egy nehéz alapszakasz után egy kiélezett és fordulatos összecsapást vívtak a Budapest Cowbellsszel a döntőbe jutásért. Utóbbi találkozóról rengeteg játékos hiányzott sérülés miatt, de foghíjas kerettel is kiharcolta a szereplés jogát a Junior Bowlban. A DEAC támadósora idén a tavalyinál is jobban teljesít. 2018-ban már karnyújtásnyira volt a Gladiators a bajnoki címtől. Most ismét megkapja hazai pályán a lehetőséget, hogy felérjen a csúcsra.

amer
amer
„A csapat a tavalyi döntőben elszenvedett vereség óta erre készül – mondja Gyarmati Ottó, a DEAC Gladiators vezetőedzője. – Úgy indultunk neki a szezonnak, hogy idén is Junior Bowlba akarunk jutni. Hatalmas hiba lenne leírni a Wolvest azok után is, hogy egyszer legyőztük őket. Az egy nagyon szoros ki-ki meccs volt, és nem lesz ez másként a döntőben sem. Végsőkig kiélezett mérkőzést fogunk látni, de bízom a győzelemben. A támadóegységtől az idei évben megszokott lehengerlő játékot várom, a védelemtől kiegyensúlyozottságot és türelmet szeretnék látni. Vannak sérültjeink, de a csapat nagyon egységes, tudják hol, mikor és kinek kell segíteni.” A Budapest Wolves azonban még sosem veszített Junior Bowlt, amikor eljutott odáig. A Farkasok pont a DEAC elleni vereséggel kezdték a 2019-es szezont, azóta viszont megmutatták, hogy miért is pályáznak joggal a trónra. Az idei első meccs óta a Wolves ellenfelei nem úszták meg 40 kapott pont alatt. Ha vasárnap nyer A rekordbajnok, akkor kilencedik alkalommal lehet aranyérmes a juniorok mezőnyében. „A csapat az első mérkőzés óta folyamatosan fejlődik, egyéni és csapatjáték szintjén is – állítja Merucza Attila, a Budapest Wolves vezetőedzője. –  De ugyanez megfigyelhető az ellenfélnél is. Ezért úgy gondolom, az első összecsapáshoz hasonlóan kőkemény csatát kell vívnunk, de mindkét oldalon már sokkal pontosabban kivitelezett játékokkal. Ez a meccs nem visszavágó, hanem a döntő, így is készülünk rá. Nem foglalkozunk a múlttal, az előttünk álló feladatot akarjuk minél jobban megoldani. Sikerre éhes, nagyon kemény, de sportszerű Gladiatorsre számítunk a döntőben.” A Debrecen Gladiators csapata vasárnap 13 órától fogadja a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban a Budapest Wolves együttesét.

 JUNIOR BOWL DEAC Gladiators– Budapest Wolves Időpont: november 17. (vasárnap), 13.00 Helyszín: Gyulai István Atlétikai Stadion (Debrecen, Oláh Gábor utca 5.) Belépő: ingyenes

További korosztályos híreink AMERIKAIFUTBALLBAN a sportági aloldalunkon