UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-11-25 21:19

Kosárlabda: Baa Dominika 44 pontot dobott a leány kadétbajnokság alapszakaszának 7. fordulójában

A leánykosarasok kadétbajnokságának alapszakaszában, a hetedik fordulóban a nyugati csoportot a végletekig kiélezett párharcok jellemezték, míg Keleten az esélyesebb alakulatok magabiztos győzelmet arattak. A legeredményesebb játékos a Kanizsai Vadmacskák SE fiatalja, Baa Dominika volt, aki 44 pontot szórt a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs ellen.

Baa Dominika 44 pontot dobott a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs csapata ellen Forrás: zaol.hu
Baa Dominika 44 pontot dobott a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs csapata ellen Forrás: zaol.hu
A leány kadét kosárlabda-bajnokság alapszakaszának keleti és nyugati csoportjában egyaránt lejátszották a hetedik fordulót a hét végén. Nyugaton meglehetősen parázs ütközetek, s kimagasló egyéni teljesítményen voltak. A kis klub, a Kanizsai Vadmacskák SE például hazai pályán fogadta a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs alakulatát, és aratott 72−70-es diadalt. Köszönhető ez annak is, hogy 22−16-ra nyerték a zalaiak a zárófelvonást, de leginkább az volt mérvadó, hogy Baa Dominika − hihetetlen játékot bemutatva − 44 pontot dobott a meccsen. A kanizsai lány átlaga hét mérkőzés után 32.7 pont, ezzel vezeti az erre vonatkozó statisztikát. Nem mellékes, hogy a Vadmacskák ezzel a győzelemmel a tabella élére ugrottak. Az Atomerőmű-KSC Szekszárd hazai pályán szintén két ponttal,  64−62-re győzte le a Széchenyi KA fiataljait. A Tolna megyeiek alakulatából Holcz Rebekát kell kiemelni, aki 30 pontot ejtett az ütközeten. Keleten született a legnagyobb különbségű siker: A Nyíregyházi Kosársuli otthonában aratott 127−35-ös győzelmet az éllovas Csata DSE. A budapestiek legpontosabb kosarasa Toman Petra volt (28 pont). A DVTK Akadémia megtartotta második helyét, miután a fővárosban nyert 85−64-re a Török Flóris-Törekvés SE ellen. A jelenlegi harmadik Vasas Akadémia pedig a BEAC-Újbuda KA otthonában kerekedett riválisa fölé (78−55).

LEÁNY KADÉTBAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ, NYUGATI CSOPORT 1. Kanizsai Vadmacskák SE, 2. Soproni Darazsak Akadémia, 3. Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs, 4. Atomerőmű-KSC Szekszárd, 5. PVSK Nemzeti Akadémia, 6. Széchenyi KA LEÁNY KADÉTBAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ, KELETI CSOPORT 1. Csata DSE, 2. DVTK Akadémia, 3. Vasas Akadémia, 4. BEAC-Újbuda KA, 5. Nyíregyházi Kosársuli, 6. Török Flóris-Törekvés SE

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.