UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-12-11 11:08

Labdarúgás: a 17 éves Ansu Fati törte össze az Inter BL-álmait

A 17 esztendős Ansu Fati jött, és egy perc alatt elintézte az olasz listavezető Internazionalét a Bajnokok Ligájában. A keddi játéknapon Marteen Vandevoort lett a sorozat történetének legfiatalabb kapusa, Szoboszlai Dominik pedig nyolcvankilenc percet játszott a Liverpool ellen.

A fiatal játékosok nagy napját hozta a kedd a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Nem csupán U21-es, hanem mindössze 17 esztendős futballistáktól volt hangos a BL-nagyszínpad.

Ansu Fati (középen) kiejtette az Intert
Ansu Fati (középen) kiejtette az Intert
A Barcelona már biztos továbbjutóként szerepelt a milánói Giuseppe Meazza Stadionban az Internazionale elleni találkozón, így 21 év alatti játékosok sora kapott lehetőséget a kezdőcsapatban. A katalánok nem is okoztak csalódást sokáig 1–1-re állt az összecsapás, aztán jött a Barca talán legnagyobb ígérete, Ansu Fati. A 17 éves spanyol támadó a hajrában beállt, egy perccel később pedig a kiesésbe, egészen pontosan az Európa-ligába kergette góljával az olasz listavezetőt. Vagyis a spanyol bajnokság után bemutatkozott a BL-ben is. „Meglepődtem, mivel amikor gólt szereztem, az egész stadion elcsendesült. Azon gondolkoztam: mit tettem?” – nyilatkozta a meccs után Fati. Kevésbé sikerült a debütálás a belga Genkben a 17 éves Marteen Vandevoortnak. Szereplésével ugyan ő lett a Bajnokok Ligája történetének legfiatalabb kapusa, de hibázott, amit a Napoli támadói kőkeményen megbüntettek: négy gólt kapott a San Paolo Stadionban. És csak a rend kedvéért: nyolcvankilenc percet a pályán töltött a Red Bull Salzburg 19 éves játékosa, Szoboszlai Dominik is, az osztrákoknak azonban nem jött össze a bravúr, hazai pályán 2–0-ra kikaptak a címvédőtől, és az EL-ben folytathatják. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.