UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-07-11 12:30

Labdarúgás: kinevezték az utánpótlás-válogatottak szövetségi edzőit

A hazai szövetség pénteken ismertette azon szakemberek névsorát, akik a következő időszakban a korosztályos labdarúgó-válogatottak szövetségi edzői posztját töltik be.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján tájékoztat, megnevezte azokat a szakembereket, akik a jövőben a korosztályos válogatottak szövetségi edzői posztját töltik be.

Gera marad az U21-esek kapitánya Forrás: MLSZ
Gera marad az U21-esek kapitánya Forrás: MLSZ
Az U15-ös nemzeti csapan élén Belvon Attila áll majd, az U16-osokat Sándor György, az U17-eseket Szélesi Zoltán irányítja, míg az U18-asoknál Tímár Krisztián, az U19-eseknél Preisinger Sándor ül a padon. Az eldőlt, hogy az U21-es válogatott szakmai stábjának vezető szerepkörét továbbra is Gera Zoltán tölti be. Az MLSZ mindemellett megjegyzi, hogy rengeteg versenysorozat vár a fiatalabb korosztályokra az új idényben. Az első nemzetközi meccseket augusztusban az U19-es együttes játszhatja a tervek szerint, amely páros felkészülési találkozón fogadja Grúzia válogatottját. Ezzel már az Európa-bajnoki selejtezőre is készül a gárda, amelyet októberben, Norvégiában rendeznek. Az U17-es csapat a hazai felkészülést követően Horvátországban vehet részt tornán a nyár végén, majd novemberben Luxemburgba utazhat az Eb-selejtezőre. A Gera vezette U21-es válogatott, ha minden jól megy, akkor szeptember első napjaiban lép először pályára.

Az MLSZ nemrégiben kinevezett sportigazgatója, Barczi Róbert a héten úgy fogalmazott az utánpótlásképzést illetően, hogy a fiatalok felkészítésében a kluboknak van a legnagyobb feladatuk, nagy hangsúlyt kell fektetni a játékosok egyéni fejlődésére, és azt a hat-nyolc tehetséget, aki kiemelkedik a többiek közül, olyan karriermenedzsmenttel kell segíteni, amellyel be tudnak kerülni a felnőttcsapatba. A korosztályos nemzeti csapatokkal kapcsolatban elmondta, hogy U15-től kezdődően bátor, kezdeményező, a futballközvélemény számára büszkeségre okot adó játékot bemutatása a cél. Hozzátette, ez eredményekben az U18-as korosztályoktól mutatkozhatna meg inkább. A terület felelőse a PSV-nél is megforduló Fehér Csaba lesz. Az MLSZ azt is hangsúlyozta, komolyan számol azokkal a játékosokkal, akiknek a közelmúltban ért vagy mostanában ér véget a pályafutásuk − ilyen például Tőzsér Dániel, Juhász Roland, Huszti Szabolcs vagy Torghelle Sándor −, meg akarja adni nekik a lehetőség arra, hogy edzői vagy vezetőképzésben minél nagyobb tudást szerezzenek, mielőtt munkát vállalnak a magyar futballban.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.