UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2020-08-08 15:33

Röplabda: a komplex képzés az első a Vasas utánpótlásában

Elkezdték a felkészülést a következő szezonra a Vasas utánpótláskorú röplabdás lányai. A részletekről a szakosztály nemrégiben kinevezett utánpótlás szakmai igazgatója, Kőnig Gábor nyilatkozott.

Szeptember közepén indul az utánpótlás röplabdabajnokság, így a Vasas fiataljai is elkezdték a közvetlen felkészülést a következő évadra, méghozzá az új szakmai igazgató, Kőnig Gábor vezetésével. „Több lépcsőben kezdtük meg a munkát, hiszen a stábnak egy része a hagyományos cesenaticói edzőtáborban tartózkodott még a hét elején kezdte Kőnig a vasassc.hu-nak.Ők szerdán kapcsolódtak be, de az U15-ös együttessel például már hétfő óta dolgozunk. Szeptember közepén kezdődik az országos bajnokság, addigra kell felkészülnünk.”

A héten megkezdődött a munka a Folyondár utcában Forrás: vasassc.hu
A héten megkezdődött a munka a Folyondár utcában Forrás: vasassc.hu
A lányoknak a korosztályos liga mellett nagy motivációt jelenthet a nagy célokért küzdő felnőttcsapat, ahová a legtehetségesebbek bekerülhetnek. „Úgy gondolom, hogy nekünk is mindenképpen ebbe az irányba kell elmennünk. Olyan játékosokat szeretnénk nevelni, akik a későbbiekben hasznosak lehetnek a felnőttkeret számára, ehhez viszont olyan edzésmunkát is kell biztosítanunk nekik. A bajnokság színvonala egyre erősebb, ennek megfelelően nekünk, az utánpótlásban is még keményebben kell dolgoznunk, hogy a fiatalok a későbbiekben meg tudják állni a helyüket. Komplex képzésre van szükségük, amiben benne vannak az alapok, a helyes technika és a megfelelő mentalitás elsajátítása is.” A szakvezető kiemelte, hogy nagy segítség számukra a Folyondár utca mellett épült munkacsarnok, amelynek köszönhetően jobban tudják koordinálni az egyes csapatok edzéseit. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.