UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2020-08-30 14:26

Strandröplabda: Vecsey Fanni és a Hajós Artúr, Stréli Bence páros is felnőttbajnok

A strandröplabdázók Lupa-tavon rendezett felnőtt országos bajnoki döntőjében a 17 éves Vecsey Fanni Vaida Beáta oldalán, valamint a 20 esztendős Hajós Artúr és az egy évvel fiatalabb Stréli Bence is aranyérmet szerzett.

Vasárnap délelőtt a Lupa-tavon rendezték a strandröplabdázók felnőtt országos bajnokságának döntőit. A női mezőny fináléjába a 17 éves Vecsey Fanni és Vaida Beáta párosa szettveszteség nélkül jutott, ott Háfra Dominika és Nagy Eszter kettőse várt rájuk. Az első játszma szorosan indult, de 5:5 után Vecseyék 9:5-re elhúztak, majd a különbséget magabiztos játékkal növelni tudták, így 21:11-gyel jutottak szettelőnyhöz. A második felvonásban sem tudták megszorongatni a remekül együttműködő párost, 11:5-re is vezettek Vecseyék, végül 21:14-re nyertek, és szereztek felnőttbajnoki címet.

Vecsey első felnőttbajnoki címét szerezte Fotó: Müller Zoltán
Vecsey első felnőttbajnoki címét szerezte Fotó: Müller Zoltán
„Nem tudtuk, hogy mire számítsunk – értékelt Vecsey. – Erős ellenfelünk volt, végig kellett koncentrálnunk, nem is hibáztunk sokat. Kicsit meglepett, hogy ilyen simán nyertünk, de csak magunkra figyeltünk, és tudtuk a saját játékunkat hozni. Örülök, hogy sikerült nyernünk. Bea nagyon biztos játékos, sokat segített az egész bajnokság alatt.” A férfiak döntőjébe a 20 éves Hajós Artúr, a 19 éves Stréli Bence oldalán került, és igazán bekezdtek Soós Izsák és Oláh Botond párosa ellen, hiszen az első szettben rögtön 6:1-gyel indultak. Bár Soósék többször is közelebb férkőztek, az előnyt sikerült tartaniuk Hajóséknak a játszma végéig (21:16). A második szett szorosan indult, fej-fej mellett haladtak a duók (12:12), de előbb a fiatalabb kettős tudott váltani (15:12), ez pedig el is döntötte az aranyérem sorsát, a bajnoki címet érő pont Hajós nevéhez fűződik (21:16). „Volt pár rontásunk, de a döntő előtt megbeszéltük, hogy minél keményebb nyitásokkal játszunk, ebben pedig benne van a hiba – mondta Hajós. – Egyik erősségünk, hogy nem izgulunk a hibákon, ezt a játékot nem is lehet ráfeszülve játszani. Örülök, hogy klubtársaink ellen szerepelhettünk a döntőben.”

MKB-PANNÓNIA ALAPKEZELŐ STRANDRÖPLABDA FELNŐTT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ, LUPA-TÓ Nők Vecsey (Gödöllői RC), Vaida (Eötvös DSE)–Háfra, Nagy (Penta-KSE) 2:0 (-11, –14) Férfiak Hajós, Stréli (Strandröplabdázásért SE)–Soós, Oláh (Strandröplabdázásért SE) 2:0 (–16, –16)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.