UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-09-09 14:01

Jégkorong: „Már kevésbé leszünk elnézőek” – harmadik Erste Liga-szezonjára készül a még mindig fiatal Vasas

Évadnyitó, szponzorbemutató sajtótájékoztatót tartott az Opten Vasas HC a budapesti Aquaworldben. Az eseményen a fiatal csapat vezetőedzőjét, Ladányi Balázst kérdeztük.

„Amikor belevágtunk az Erste Ligába, akkor egy hároméves projektben gondolkodtunk. Most következik a harmadik szezon, ezért az idén többet várunk, kevésbé leszünk elnézőek a játékosokkal – jelentette ki az Opten Vasas HC vezetőedzője, Ladányi Balázs a csapat szezonnyitó sajtótájékoztatóján, amikor az új névadószponzort is bejelentették. A válogatott korábbi kiváló csatára, jelenleg az U20-as nemzeti együttes másodedzőjeként is dolgozó szakember pontosan két évvel ezelőtt vitte fel akkori juniorcsapatát a felnőttek közé, és a magot továbbra is azok a játékosok adják. Ladányi a tájékoztató követően kérdésünkre elmondta, mi volt ennek kétéves munkának a legfontosabb hozadéka.

Ladányi Balázs a harmadik Erste Liga-szezonban már többet vár játékosaitól Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
Ladányi Balázs a harmadik Erste Liga-szezonban már többet vár játékosaitól Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
„Azoknak a játékosoknak, akik az elmúlt két szezonban nem voltak, vagy csak keveset voltak sérültek, több mint százmérkőzéses felnőttek között szerzett tapasztalatuk van, a pár évvel idősebb érkezekről nem is beszélve. Viszont ugyanúgy az utánpótláskorú, illetve a húszas éveik elején járó játékosokra alapozunk, az érkezők csak segítik az eddigi húzóembereinket, mostantól a legjobb fiataloknak nem az lesz a feladata, hogy a náluk is tapasztalatlanabbakat segítsék, hanem ők is tudnak majd rutinosabbaktól tanulni.” Nem elhanyagolható kérdés a Vasas HC szempontjából, hogy a DVTK el tud-e indulni az idén a szlovák Tipsport Ligában. Mert ha igen, a korábban köttetett szóbeli megállapodás alapján átjátszás lehetséges a két keret között. Erre jó példa volt az előző évadban a decemberi U20-as világbajnokság MVP-jének választott Páterka Bence beilleszkedése a Vasas-szezon után a miskolciakhoz. S vajon mi a helyzet a Vasas SC, vagyis az anyaklub irányítása alá tartozó utánpótlással? „Nem igaz, hogy külön utakon járunk. Nagyon komoly, mindenre kiterjedő együttműködési szerződésünk van, ebben természetesen az is szerepel, hogy az utánpótlás nélkül a felnőttcsapat semmit sem ér. Igazából az átjárás eddig is megvolt, történtek egyeztetések, és megvannak onnan is a kiszemelt játékosaink, akik nagyon várják már a bevetést, mi meg azt, hogy kiderüljön, mire lesznek képesek a felnőttek között” – zárta Ladányi. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.