UtánpótlásSport
2024. május 11.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-09-13 08:50

Vízilabda: Úszunk, úszunk, mint a veszedelem! – Nagy Ákos a KSI-ről

A KSI férfi vízilabdacsapatának egyik legígéretesebb fiatalja, a korosztályában nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket elért 16 éves Nagy Ákos ejtett szót az ob I-es bemutatkozásáról.

A javarészt utánpótláskorúakat foglalkoztató KSI ob I-es férfi vízilabdacsapatának is az egyik legfiatalabb játékosa a 16 éves Nagy Ákos, aki ebben az évadban mutatkozott be a felnőtt első osztályban. Ez azok után, hogy tavaly a burgaszi U15-ös Európa-bajnokságon aranyérmet, gólkirályi, és legjobb játékosi címet szerzett, újabb mérföldkő a pályafutásában. „Sebességben és fizikailag is teljesen más az ob I, mint amit eddig tapasztaltam. Itt sokkal gyorsabban gondolkodnak a játékosok. Nagyon örülök neki, hogy szemtől szemben a legjobbakkal, érezhetem, mit és hogyan csinálnak. Ez megfizethetetlen. Ami az eredményt illeti, nekünk nincsenek konkrét céljaink. Meccsről meccsre készülünk, és igyekszünk kiadni magunkból a legtöbbet. A csapatban a hangulat olyan, mint a játékunk: felszabadult.”

Nagy Ákos (3) bemutatkozott, és maradna az ob I-ben Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
Nagy Ákos (3) bemutatkozott, és maradna az ob I-ben Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
A Horváth János vezetőedző által irányított KSI bár a Magyar-kupában több élvonalbeli ellenfelével is találkozott, a bajnokságban eddig egyetlen mérkőzést játszott, az Eger otthonában kapott ki 14–13-ra. „Azon a meccsen kicsit haragudtam magamra, mert két olyan helyzetet is kihagytam, amelyet illett volna simán belőni. De nem sikerült, és ezt elfogadtuk. A mérkőzés után megbeszéltük, min kell változtatnunk, Jani bácsi pedig lelket öntött belénk. Egy góllal kaptunk ki, de ha vannak olyan meccsek, amelyeken nagyobb a különbség, azt is csak tanulópénzként fogom fel. Én élvezem, hogy nincs rajtunk teher, az elvárás pedig csak annyi, hogy szívvel-lélekkel játsszunk. Azért remélem, egy-két meccset be tudunk húzni, és néhány jobb csapatot is megszorongatunk.” Arra, hogy bizony borulhat a papírforma, példa a szombati UVSE–Vasas összecsapás. Az ugyancsak több fiatalt bevető hazaiak motivált játékkal győzték le 9–7-re az acélosabbnak titulált piros-kékeket. A KSI a következő fordulóban éppen a Vasas vendége lesz. „Bízom benne, hogy nekünk is valami hasonlót sikerül kihoznunk a meccsből, mint az UVSE-nek – reagál Nagy Ákos. – Bár az ob I-es felnőttjátékosok valóban gyorsan gondolkodnak és még szélesebb a taktikai repertoárjuk a miénknél, lelkesedésben nehéz felvenni velünk a versenyt. Ezért csak úszunk, úszunk, mint a veszedelem! Elképesztő lenne, ha benn tudnánk maradni az első osztályban. De azért dolgozunk, hogy még egy ilyen évet tudjunk játszani ilyen körülmények között, és a legjobbak mellett fejlődhessünk.” A KSI utánpótláskorú játékosainak azért sikerélményben is bőven van részük. A korosztályos bajnokságokban rendre az aranyéremért harcolnak, és hogy ez most sincs másképp, jelzi az ifjúsági és a serdülőcsapat nyári kupagyőzelme. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon