UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-12-12 12:06

Úszás: korosztályos csúcsot és hét utánpótlásérmet hozott a felnőtt ob záró napja

Szilágyi Gerda ifjúsági csúccsal lett ezüstérmes 50 m háton, rajta kívül pedig hat fiatal végzett dobogós helyen szombat délelőtt a kaposvári felnőtt úszó országos bajnokságon.

A szokásoktól eltérően, szombat délelőtti döntőkkel zárult a felnőtt úszó ob a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában. Ahogyan az első három döntős napon, a fiatalok ezúttal is beleszóltak a „nagyok” csatáiba.

Szilágyi Gerda ifjúsági országos csúcsa második helyet ért 50 m háton Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Szilágyi Gerda ifjúsági országos csúcsa második helyet ért 50 m háton Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
A két hosszabbik hátúszószámban remeklő Szilágyi Gerda (17, Stamina TK) egyenesen ifjúsági országos csúccsal vétette észre magát, 28.99-es ideje viszont csupán a második helyre volt elég a győztes Burián Katalin mögött. A férfimezőnyben ugyanezen a távon a pécsiek 18 éves versenyzője, Jászó Ádám lett bronzérmes (25.63). A táv első felében szépen haladt 1500 m gyorson a nagy esélyes Késely Ajnával az FTC 17 esztendős reménysége, Mihályvári-Farkas Viktória, végül 16:39.30-as idővel magabiztos ezüstérmet gyűjtött be, míg a nála is két évvel fiatalabb érdi Csulák Lia lett a harmadik (16:50.21). A férfiak 100 m pillangó csúcsversenyében a várakozásoknak megfelelően Milák Kristóf és Szabó Szebasztián vitt el a showt, ám utánuk közvetlenül Kós Hubert (17, UTE) következett 52.70-es idővel, hozzá hasonlóan 200 m gyorson a Budafóka 18 éves úszója, Zombori Gábor lett harmadik (1:48.60) Milák és Németh Nándor mögött. A női mezőnyben 200 m gyorson, a mindössze 15 éves gyulai Veres Laura ért el nagyszerű eredményt, 2:01.11-es ideje ezüstérmet eredményezett. Összességében az utánpótláskorúak tizennyolc dobogós helyezéssel zárták a kaposvári viadalt, ebből kettő volt aranyérem: Szilágyi Gerda nyert 100 m háton és Kós Hubert olimpia A-szinttel győzött 200 m vegyesen.

Korábbi írásaink a felnőtt országos bajnokságról: Szilágyi Gerda nyert 100 m háton, és még három utánpótlásérem született a felnőtt ob első „döntős” napján Kós Hubert pályafutása második legjobb idejével győzött 200 m vegyesen a felnőtt ob-n Három érem jutott péntekre az utánpótláskorúaknak a felnőtt ob-n

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.