UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-01-23 17:58

Vízilabda: ötméteresekkel kapott ki a női juniorválogatott az Olimpiai Kupában

Az Olimpiai Kupa „éremosztó” csoportjában szereplő női junior vízilabda-válogatott szombaton a BVSC-Zugló női csapatával szemben büntetődobások után maradt alul.

Szombat este 20 órától a női vízilabda-válogatott a házigazda olaszok ellen ugrik medencébe a trieszti olimpiai kvalifikációs torna elődöntőjében. A cél a fináléba jutás, és ezáltal a tokiói ötkarikás játékokon való indulási jog kiharcolása. Amíg a felnőtt nemzeti együttes a sorsdöntő viadalon szerepel, addig a női juniorválogatott itthon folytatja felkészülését a korosztály számára októberre kiírt izraeli világbajnokságra. Erre remek lehetőséget kínál a női ob I-es csapatokkal zajló Olimpiai Kupa. A Varga Tamás irányította juniorválogatott a háromcsapatos A jelű csoportban első helyen végzett, miután az Egert (15–8) és a Szegedet (13–10) is legyőzte. Így került az Arany csoportba, melyben a másik két trió győztesével, a BVSC-Zuglóval és az FTC-Telekommal mérheti össze tudását. Szombat délután a fiatalok a BVSC-vel találkoztak a Szőnyi úton.

Baksa Vanda 3 gólt lőtt a rendes játékidőben és a büntetőpárbajban sem hibázott Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Baksa Vanda 3 gólt lőtt a rendes játékidőben és a büntetőpárbajban sem hibázott Fotó: Varga Jennifer/UVSE
A meccs a juniorok góljával indult, Baksa Vanda ötméteresből volt eredményes, a BVSC azonban a 18 éves Alaksza Dórának is köszönhetően hamar fordított. Ezt követően Baksa, Telek Dorottya, Kudella Panna és Peresztegi-Nagy Kinga is bevette a korosztályos gárda részéről az ellenfél kapuját. Utóbbi kettő már a második negyedben. A BVSC-t azonban Alaksza Dóra és ikertestvére, Noémi felzárkóztatta a nagyszünetig, amelyben 6–5-re vezettek a juniorok. A harmadik negyed elején újra egyenlő lett az állás, majd a juniorválogatottból Valentin Kamilla is feliratkozott a góllóvőlistára a centerpozícióból, és a játékrész utolsó pillanatában Telek találata jelentette a 8–7-es vezetést a fiatalok számára. A záró negyedben a BVSC ötméteresből egalizált. Az ítélet végrehajtója a 16 esztendős Hnatyszyn Kinga volt. A másik oldalon viszont Peresztegi-Nagy sem hibázott a Pál Anna által nem először kiharcolt büntetőből. A BVSC azonban újra egyenlített, ezúttal emberelőnyből, a juniorok következő három kísérlete pedig nem talált utat a kapuba. A negyedik már igen. Baksa 1 perc 15 másodperccel a játékidő vége előtt akcióból 10–9-es vezetéshez juttatta a juniorokat. A BVSC erre másodperceken belül büntetőből válaszolhatott volna, de Neszmély Boglárka a második ötméteresét fogta az addigi háromból. A rendes játékidő végén mégsem örülhetett az utánpótláscsapat, hiszen a BVSC három másodperccel a dudaszó vége előtt Farkas Tamara jóvoltából egyenlített (10–10). Jöhettek az ötméteresek. A juniorok közül Peresztegi-Nagy és Kudella is belőtte a sajátját, közben Neszmély hárított egyet. A fiatalok közül Baksa sem hibázott, de Petik Panna igen. Dávid Cila lőtte a negyedik junior-gólt, viszont Peresztegi-Nagy a második kör elején rontott, ezt pedig kihasználta a BVSC, és 15–14-re megnyerte a mérkőzést. A juniorválogatott vasárnap a BVSC-t egy góllal legyőző FTC-vel találkozik az Olimpiai Kupa utolsó összecsapásán. Az aranyérem sorsa azon a mérkőzésen múlik. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.