UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-02-18 19:15

Labdarúgás: Gera Zoltán szerint a versenyképesség elvárás az U21-es Eb-n

Az U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán úgy érzi, megtalálta a csapatát a közelgő, magyar–szlovén közös rendezésű korosztályos Eb-re.

A magyar–szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon, március 24-én a Németországgal, Hollandiával és Romániával egy csoportban szereplő magyar válogatott megkezdi szereplését a korosztályos kontinenstornán – írja az NSO, amely a tornával kapcsolatban kitér arra, hogy a koronavírus-járvány miatt ezúttal változott a szokásos lebonyolítás, a csoportmérkőzéseket március 24. és 31. között rendezik (a tizenhat csapatos mezőnyt négy csoportra osztották, és az első két helyezett jut a negyeddöntőbe), míg az egyenes kieséses szakasz találkozóit május 31. és június 6. között játsszák. Hazánkban négy helyszínen rendeznek csoportmérkőzéseket, Budapesten, Székesfehérváron, Gyirmóton és Szombathelyen játszanak a csapatok, és a papírforma alapján bravúrnak számítana a továbbjutás Gera Zoltán együttesétől.

Gera Zoltán úgy érzi, megtalálta a csapatát az U21-es Eb-re Fotó: Mura László
Gera Zoltán úgy érzi, megtalálta a csapatát az U21-es Eb-re Fotó: Mura László
Az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője a csütörtök délelőtti online sajtótájékoztatón kiemelte, tisztában van az erőviszonyokkal, de a továbbjutásról nem mond le a magyar csapat. Gera elmondta, a tervezettnél jóval kevesebb, nyolc felkészülési meccsen 39 játékost próbált ki, így időbe telt, amíg a szakmai stáb megtalálta azokat a futballistákat, akik megfelelnek a nemzetközi futball elvárásainak. A 97-szeres válogatott korábbi középpályás hozzátette, bár életkora alapján Schäfer András, Szalai Attila és Szoboszlai Dominik is pályára léphetne, ők immár az A-válogatotthoz tartoznak, így biztosan nem játszanak a tornán, míg Szőke Adrián és Bolla Bendegúz esetében egyeztet Marco Rossi szövetségi kapitánnyal. „Ami a meccseket illeti, felkészülünk, hogy Hollandia és Németország ellen vélhetően nem mi irányítjuk majd a játékot, de arra a két találkozóra is megvan a tervünk. Tudjuk, hogyan építsük fel a védekezést, hol érdemes labdát szerezni, és kulcsfontosságú lesz, hogy minél gyorsabb legyen az átmenet a támadás és a védekezés között. Románia ellen értelemszerűen más játékkal készülünk. Ilyen kvalitású ellenfelekkel szemben a játékosok számára is jó teszt lesz a torna. A továbbjutás bravúrnak számítana, de az reális elvárás, hogy a legerősebb ellenfelekkel szemben is versenyképesek legyünk” – idézi Gerát az NSO.

A VÁLOGATOTT PROGRAMJA Március 24., Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó: Magyarország–Németország Március 27., Budapest, Bozsik Aréna: Magyarország–Románia Március 30., Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó: Magyarország–Hollandia

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.