UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-03-31 20:14

Vízilabda: bravúros döntetlent játszott a KSI az UVSE elleni ob I-es meccsen

A férfi vízilabda ob I szerdai játéknapján nyolc serdülőkorú játékossal állt fel a KSI, de a meccs végén mégis az UVSE-nek kellett kicsikarnia a pontszerzést.

Szerdán a férfi vízilabda ob I 24. fordulójában a bajnokság két legtöbb fiatalját foglalkoztató együttese a KSI és az UVSE csapott össze a Komjádi uszodában. Az egyébként is szinte csak utánpótláskorúakból álló KSI nem a legjobb passzban érkezett a találkozóra, hiszen a koronavírus-járvány miatt az előző fordulóban a játékot sem tudta vállalni az együttes. Horváth János sereghajtó csapatában így a tabellán hetedik UVSE ellen nyolc serdülőkorú játékos kapott lehetőséget. És mint később kiderült, élt is azzal.

Gábor Lőrinc 3 góllal segítette a KSI-t Forrás: vlv.hu
Gábor Lőrinc 3 góllal segítette a KSI-t Forrás: vlv.hu
A gólokra nem kellett sokat várni. A Vincze Balázs irányította UVSE az első negyed közepére kétgólos előnyre tett szert (2–4), ám a KSI nemcsak felzárkózott az első nyolc perc végére, hanem a második felvonás elején növelni is tudta az előnyét. Így az 5–0-s periódus után az évadban eddig egy győzelemnél járó KSI vezetett 7–4-re. Úgy tűnt, a kék-sárgák komolyan gondolják, hogy a megtépázott felállásban is pontokat szereznek, hiszen a harmadik negyed végén még megvolt a háromgólos előnyük (10–7). A negyedik játékrész elején az UVSE gyorsan szerzett két gólt, és végül az egyenlítés is összejött a liláknak két perccel a meccs vége előtt. A KSI azonban mozgósította az utolsó tartalékait is, és Gábor Lőrinc jóvoltából újra vezetni tudott (10–9). De hogy a szenzáció mégse legyen akkora, arról Szieben András László gondoskodott, és beállította a 11–11-es végeredményt. A KSI-ben 19 esztendős Gábor Lőrinc mellett a 17 éves Szalai Péter is három gólig jutott, az UVSE legeredményesebb utánpótláskorú játékosa az élvonal góllövőlistáját vezető, 17 éves Vigvári Vince lett két találattal. A mérkőzés jegyzőkönyve ITT érhető el. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.