UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2021-07-14 14:31

Atlétika: népes magyar csapat vesz részt az U20-as Eb-n

Egy héttel az U23-as korosztályt követően, csütörtöktől az U20-as atléták is összemérik az erejüket a tallinni Európa-bajnokságon.

A két magyar aranyérmet hozó U23-as Európa-bajnokság után ezúttal az U20-as korosztályon a sor, hogy megmutassa a tehetségét előbb a kontinensen belül, majd egy hónap múlva a világbajnokságon is – kezdi beharangozóját a szövetségi portál. A helyszín számukra is Tallinn lesz, ahová a magyar csapat már kedden megérkezett.

Népes magyar csapat vesz részt az U20-as Eb-n Forrás: MASZ
Népes magyar csapat vesz részt az U20-as Eb-n Forrás: MASZ
„Hétfőn közösen keltünk útra Bécsbe, ahol egy buszutat követően este a reptéri szállodában aludtunk, majd kedden onnan repültünk Tallinnba. Rendben volt minden, a fiatalok egyre inkább otthon érzik magukat, egyre magabiztosabb a hangulat a csapaton belül” – számolt be a csapat útjáról az atletika.hu-nak Kovács Zoltán, a hazai szövetség utánpótlás-szakreferense, aki csapatvezetőként lesz ott a kontinensviadalon. „A körülmények eddig tökéletesek, mind a szállás minősége, mind a busszal való kiutazás lehetősége, és az időjárás is a szebbik oldalát mutatja – folytatta a szakember, majd rátért a magyar csapat szerdai programjára. – Szerda délelőtt lesz egy hivatalos edzés a stadionban, majd délután, aki az atléták közül szeretne, még egy utolsó finomhangolást beiktathat, ami szerinte elengedhetetlen a sikeres szerepléshez, majd a többi estéhez hasonlóan ezúttal is egy csapatértekezlet vár mindenkire.” Kovács Zoltán rendkívül büszke arra, hogy egy 41 fős csapat tudott összeállni még ebben a nehéz időszakban is. „Mindannyian, akik itt vannak, maximálisan megérdemlik, hogy részt vehetnek az eseményen. Számukra soha nem telt el ennyi idő két világesemény között, mint most, ez az eddigi legnagyobb eredmény, amit eddigi pályafutásuk alatt elértek. Biztos vagyok benne, hogy Tallinnban fel fogják tenni az i-re a pontot” – mondta a csapatvezető, aki egy érem mellett hét-nyolc döntős helyezésre számít a magyar csapattól. „A legjobbjaink, akik itt jól szerepelnek, részt fognak venni az augusztusi U20-as világbajnokságon is Nairobiban. Ez alól a 2004-ben és korábban születettek a kivételek, akiket úgy döntöttünk, hogy biztonsági okokból nem engedünk elutazni Kenyába” – közölte Kovács Zoltán a korosztály másik nagy nyári világeseményről. Az U20-as Európa-bajnokság csütörtökön veszi kezdetét, és már az első nap 18 fiatal tehetségünknek szurkolhatunk a minél jobb eredmény elérése érdekében.

U20-as Európa-bajnokság, Tallinn A csütörtöki nap magyar résztvevői: délelőtt: 10:00 női 3000 méteres akadályfutás, 1. kör (Varga Gréta és Varga Eszter) 10:00 férfi súlylökés, selejtező (Horváth Márk) 10:40 női hétpróba, 1. szám – 100 gát (Szűcs Szabina) 11:05 férfi kalapácsvetés, selejtező (Csekő Miklós, Füredi Dániel, Katavics Balázs) 11:40 női hétpróba, 2. szám – magasugrás (Szűcs Szabina) 11:50 férfi 100 méter, 1. kör (Illovszky Dominik) 13:00 férfi 400 méter, 1. kör (Molnár Attila, Nadj Levente, Steigerwald Ernő) délután/este: 15:25 férfi magasugrás, selejtező (Hodossy-Takács Sámuel) 15:25 női 800 méter, 1. kör (K. Szabó Gabriella) 16:00 férfi 1500 méter, 1. kör (Szinte Bálint) 16:20 női hétpróba, 3. szám – súlylökés (Szűcs Szabina) 18:10 női hétpróba, 4. szám – 200 méter (Szűcs Szabina) 18:20 férfi gerelyhajítás, selejtező (Herczeg György) 18:25 női rúdugrás, selejtező (Garamvölgyi Petra) 19:30 női 10 000 méteres gyaloglás, DÖNTŐ (Spiller Tiziana, Erdős Judit)

U20-as Európa-bajnokság, a teljes időrend U20-as Európa-bajnokság, nevezési lista További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.