UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-07-29 16:05

Úszás: a 15 éves Veres Laura hetedik hellyel mutatkozott be a 4x200-as gyorsváltóval az első olimpiáján

Emlékezetesre sikerült a mindössze 15 esztendős gyulai versenyző, Veres Laura bemutatkozása a tokiói olimpián: az előfutamban a magyar egység legjobb idejét úszta, majd a csütörtöki döntőben hetedik helyezést elért csapatnak is a tagja volt 4x200 m gyorson.

Legutóbb júniusban – amikor hivatalosan is bekerült az olimpiai csapatba – nyilatkozott honlapunknak a Gyulai Várfürdő nem egészen 16 éves úszója. Veres Laura akkor azt mondta a római junior Eb-re aranyéremért megy fő számában, 200 m gyorson, utána pedig a tokiói olimpián mindent megtesz annak érdekében, hogy a világranglista tizedik helyén álló 4x200-as váltó valahogy becsusszanjon a döntőbe. Azóta mindkét számot leúszta: Rómában is biztatóan szerepelt a legjobb idővel jutott a kétszáz döntőjébe, amelyben aztán lemaradt a dobogóról, negyedik lett – egyébként szegedi versenytársa, Pádár Nikoletta győzött, ám Veres sem jött haza üres kézzel, hiszen tagja volt az utcahosszal győztes 4x200 méteres gyorsváltónak is.

Veres Laura kiválóan helytállt a 4x200-as gyorsváltóban az olimpián Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Veres Laura kiválóan helytállt a 4x200-as gyorsváltóban az olimpián Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Szerdán és csütörtökön pedig tagja volt egy másik 4x200-as egységnek is. A tokiói olimpián Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn és Késely Ajna társaságában mutatkozott be az egység második tagjaként. Parádés, 1:57.88-as időt úszott – ez a magyar csapat legjobbja volt -, és a mieink a nyolcadik idővel, ahogyan korábban fogalmazott, „becsusszantak” a legjobb nyolc közé. A csütörtök hajnali döntőben is két perc alatti időt teljesített, az 1:59.71 az időközben Kapás Boglárkával kiegészült váltóban a bravúros olimpiai hetedik helyre volt elég. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.