UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-09-03 12:42

Strandröplabda: két győzelemmel kezdtek a magyar lányok, míg a fiúk 1-1-es mérleggel állnak a szlovéniai U18-as Eb-n

Gubik Hanna és Vasvári Zsófi párosa két sikerrel zárta a ljubljanai U18-as strandröplabda Európa-bajnokság csütörtöki első napját, eközben Udvarhelyi Márton és Tari Bence egysége is diadalmaskodott a nyitó meccsén, majd péntek reggel vereséggel folytatták a csoportkört.

A magyarok résztvevők közül a lányok kezdtek korábban a Ljubljanában zajló U18-as strandröplabda Eb nyitó napján. Gubik Hanna és Vasvári Zsófi (SRSE), előbb a norvég Mol/Flatekval duó ellen léptek homokra, s az első szettet simán, 21:13-ra nyerték, azonban a másodikra feltámadt az ellenfél, azt ők nyerték 21:14-re. A döntő játszmát aztán nagy izgalmak közepette 15:13-ra behúzták a mieink – írj a hunvolley.hu.

Két győzelemmel kezdett a Gubik-Vasvári páros Forrás: CEV / MRSZ
Két győzelemmel kezdett a Gubik-Vasvári páros Forrás: CEV / MRSZ
Délután azután a hazaiak második számú kettőse, Javornik és Gorjup következett, akiket két viszonylag szoros szettben 21:17, 21:18-ra győztek le. A magyar lányok pénteken 14 órakor a csoportgyőzelemért lépnek pályára az ugyancsak két meccset nyerő, hatodik kiemelt svájci Kernen-Bossart páros ellen. A fiúk mezőnyében Udvarhelyi Márton és Tari Bence (SRSE) imponáló győzelmet aratott a román Beclea/Stan kettős felett, akiket 21:11, 21:15-re győztek le. Majd péntek reggel kilenckor a dánok (Lundby és Stenman) ellen folytatták, aki viszont túl nagy falatnak bizonyultak, 21:13, 21:15-re felülmúlták a mieinket. Ezt követően a magyar fiúk 15:40-kor az első helyen kiemelt szlovén Bracko/Marovt kettőssel fejezik be a csoportküzdelmeket. A csoportok győztesei egyből a szombati nyolcaddöntőbe jutnak, és a másodikok és a harmadikak keresztjátékának győztesei lesznek majd az ellenfeleik. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.