UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-09-20 12:14

Kajak-kenu: öt aranyérmet nyertek a magyar fiatalok a koppenhágai felnőtt-világbajnokágon

A korosztályos vb után a felnőttek világbajnokságán is remekeltek a magyar utánpótláskorú kajakosok, kenusok, akik öt arany-, négy ezüst és egy bronzérmet nyertek Koppenhágában.

A nyári tokiói olimpia után több utánpótláskorú versenyző is helyet kapott a koppenhágai világbajnokságra utazó kajak-kenu válogatottban. Egy nagy hiányzót mégis meg kell említeni, a 21 éves, Japánban K1 1000 méteren ezüstérmes Varga Ádám ezt a versenyt most kihagyta.

Gazsó Alida Dóra világbajnok lett K1 1000 méteren Forrás: kajakkenusport.hu
Gazsó Alida Dóra világbajnok lett K1 1000 méteren Forrás: kajakkenusport.hu
Ott volta azonban Gazsó Alida Dóra (21), aki miután ezer egyesben nem talált legyőzőre, K4 500-on Kozák Danutával, Csipes Tamarával és Kárász Annával ezüstérmes lett. Szintén kétszer állhatott dobogóra a 22 esztendős Adolf Balázs, a C1 1000 méteren nyert bronzérme után az ötezres számban világbajnok lett. Három érmet is hazahozhat a kajakos Lucz Anna (22): kétszázon egyesben és Kiss Blankával párosban is második lett, míg a Csizmadia Kolossal alkotott vegyespárosa verhetetlennek bizonyult. A korosztályos világversenyeken már többször bizonyított Kőhalmi Emese (19) is megszerezte első nagy sikerét a felnőttmezőnyben, ő K1 5000 méteren nyert. A Bragato Giada (22), Nagy Bianka (21) kenupáros 200 méteren bronz-, míg Gönczöl Laura (18) és Opavszky Réka (18) Balla Virággal és Takács Kincsővel kiegészülve C4 500 méteren ezüstérmet könyvelhetett el. A paralimpián győztes Kiss Péter Pál (18) pedig a világbajnokságon is elbírta az esélyesség terhét, és újra diadalmaskodott KL1-ben. „A fiatal versenyzők számára szerintem hatalmas élmény volt felnőtt világbajnokságon szerepelni. Mindegy, hogy olimpiai vagy nem olimpiai számban, ez mindenképpen lendületet ad majd a pályafutásuknak. Nagyon örülök, hogy megmutatták, mire képesek” – nyilatkozta Hüttner Csaba szövetségi kapitány az MTI-nek az utánpótláskorúak teljesítményéről. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.