UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-10-10 19:59

Birkózás: a 21 éves Takács István az ötödik helyen végzett az oslói felnőtt-világbajnokságon

Takács István 21 évesen ötödik lett az Oslóban zajló felnőtt birkózó-világbajnokság kötöttfogású záró napján a 87 kilogrammosok között: a magyar kiválóság a helyosztón lengyel Arkadiusz Marcin Kulynycztől kapott ki tussal.

Takács István (kékben) bronzérmes az oslói világbajnokságon Fotó: UWW
Takács István (kékben) bronzérmes az oslói világbajnokságon Fotó: UWW
A Budapesti Honvéd junior-világ- és Európa-bajnok birkózója, Takács István rendkívül meggyőzően menetelt szombaton a 87 kilós kötöttfogásúak között egészen az elődöntőig: 3:1-re verte a kazah Nurszultan Turszunovot, majd ugyanilyen arányban felülmúlta az Eb-bronzérmes svéd Kristoffer Berget. A döntőért aztán a 21 éves magyar fiú emlékezetes csatát vívott a fehéroroszok Európa-bajnoki ezüstérmese, Kiril Maszkevics ellen; a meccs végén kockáztatott, de végül tussal kikapott. Az NSO beszámolója szerint a harmadik helyért az Európai Játékokon bronzérmes lengyel Arkadiusz Marcin Kulynycz ellen lépett szőnyegre, és hasonló forgatókönyv alakult ki, mint az elődöntőben: Takács 3:2-es hátrányban volt, kockázatos helyzetből, komolyabb előkészítés nélkül dobni akart, amelybe beleszorította a vetélytársa, tus lett a vége. Torba Erik után tehát újabb magyar zárt az ötödik helyen vasárnap, és ki kell emelni, 21 évesen ez nagyon szép eredmény. A magyaroknak ezzel véget ért a világbajnokság, a kötöttfogású csapat egy ezüstérmet (Szőke Alex, 21 éves, 97 kg, kötöttfogás), valamint négy ötödik helyet szerzett.

FELNŐTT-VILÁGBAJNOKSÁG, OSLO Takács István mérkőzései 87 kg, nyolcaddöntő: Takács István–Nurszultan Turszinov (kazah) 3:1 87 kg, negyeddöntő: Takács István–Kristoffer Berg (svéd) 3:1 87 kg, elődöntő: Kiril Maszkevics (fehérorosz)–Takács István tus 12:6-nál 87 kg, bronzmérkőzés: Arkadiusz Marcin Kulynycz (lengyel)–Takács István tus 5:2-nél

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.