UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-10-22 18:43

Kosárlabda: továbbra is tart a lendület az U20-as címvédő Egis Körmendnél

Az U20-as férfi kosárlabda-bajnokság egyetlen veretlen csapataként az Egis Körmend vezeti a tabellát. A bajnoki címvédő együttes vezetőedzőjét, Kocsis Tamást kérdeztük a kiváló rajtról.

Az Egis Körmend U20-as férfi kosarasai a 2021-es naptári évben mindössze egyetlen alkalommal szenvedtek vereséget a 24 győztes mérkőzés mellett, miközben ez idő alatt júniusban a korosztályos bajnoki címet is megszerezték. Azonban a Rába-partiak sikerszériája nem állt meg, mi több továbbra is tart, immáron a következő bajnokságban is. Kocsis Tamás együttese öt győzelemmel kezdte az új évadot, és egyedüli veretlenként vezeti a tabellát, így nem meglepetés, hogy ezúttal is a körmendiek lesznek a legnagyobb esélyesek az aranyéremre. A Vas megyeiek trénerét kérdeztük a remek szezonkezdetről, és körmendi diadalmenet titkáról.

Továbbra is tart a lendület az U20-as bajnoki címvédő Körmendnél Forrás: Egis Körmend
Továbbra is tart a lendület az U20-as bajnoki címvédő Körmendnél Forrás: Egis Körmend
„Az idei esztendőben csupán a Rátgéber Akadémia győzött le minket még az országos döntő első meccsén, és igazából azt a vereséget is leginkább a nyolcas döntő előtti közel másfél hónapos szünetnek tudom be. Viszont azt az egyetlen mérkőzést leszámítva folyamatosan meggyőző, kiegyensúlyozott formát mutatnak a fiúk. Szerencsére a bajnoki cím óta is tart a lendületünk, és néhány kisebb változás mellett, nagyjából ugyanazzal a maggal vágtunk neki a mostani bajnokságnak. Oroszi Bence és Németh András ugyan távozott, de továbbra is erős a keretünk, és ezt az első öt fordulóban eddig remekül igazoltuk a pályán. Annak kifejezetten örülök, hogy nálunk – ahogyan eddig is – elsősorban a csapatjáték dominál, és ezt igazolja az a tény, hogy heten is legalább kilenc pontot átlagolnak, viszont az egyes statisztikai mutatókban egyetlen játékosunk sem tartozik a közvetlen élmezőnybe" – nyilatkozta Kocsis az Utánpótlássportnak. A szakember úgy látja, hogy a szépszámú, tehetséges körmendi fiatal a felnőttcsapatban is egyre több lehetőséget kap. „Persze szeretnénk megvédeni a bajnoki címet az U20-ban, de számomra sokkal legfontosabb, hogy akik rendre jól teljesítenek a korosztályos bajnokságban, és folyamatosan lehet rájuk számítani, azok megkapják a játékperceket az NB I/A-csoportjában is. Ott pedig élni tudjanak az adódó sansszal. A „fiatalszabály" miatt mindenképpen megkapják a lehetőséget, viszont akkor tudnak igazán előrelépni, ha a kiélezett szituációkban is a pályán lesznek, amire egyre több példát látok. A legutóbbi DEAC elleni szoros meccsen például Takács Kristóf 19 évesen vállalt el, és dobott be egy nagyon fontos hárompontost. A fiataljaink ezekből a tapasztalatokból épülnek a legjobban." További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.