UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-11-19 16:19

Jégkorong: a székesfehérvári torna után is sűrű év végi program vár még az U18-as válogatottra

A szlovénok mögött a második helyen zárta a fehérvári Négy Nemzet-tornát az U18-as jégkorong-válogatott. A vb csak áprilisban lesz, de ennek az évnek sincs még vége: két viadalon is részt vesz a csapat.

Összességében pozitív hetet zárt az ifjúsági válogatott, miután a székesfehérvári Négy Nemzet-tornán az osztrákokat 4–2-re, az olaszokat 9–0-ra verte, végül pedig 4–1-re kikapott a szlovénoktól. A most szerzett tapasztalatok azért is lehetnek értékesek, mert mindhárom riválissal találkozik majd a nemzeti együttes a jövő áprilisi, asiagói divízió I/B csoportos világbajnokságon is.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
Svasznek Bence szövetségi edző elégedett volt a Fehérváron látottakkal, így jellemezte a csapatát. „Jó évjárat a 2004-2005-ös, a játékosok hozzáállását és az emberi oldalt nézve is. Hasznos volt az egész hét. Örülök, hogy a légiósok is haza tudtak jönni, és annak is, hogy tudtunk adni a junioroknak is pár játékost, akik majd a decemberi vb után csatlakoznak hozzánk. Olyan meccseket játszottunk, amelyeken ha hibáztunk, annak következményei voltak. Ilyen ellenfelekre és ki-ki meccsekre van szükség, ahol minden hibának, minden rossz döntésnek következményei vannak, mert ebből tudunk tanulni, fejlődni, ebből lesznek később az érett jégkorongozók.” A vébé ugyan csak áprilisban lesz, 2021-ben is akad feladat bőven a fiatalok előtt: december 13-án találkozik újra a keret, majd Norvégiába utazik, ahol a hazaiak mellett a dán és a szlovák együttessel csap össze – mindhárom rivális egy osztállyal feljebb szerepel. Huszonnegyedikén pedig Calgaryba megy a csapat, és rangos észak-amerikai viadalon vesz részt. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.