UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. november 27.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-05-01 21:34

Megvan az ötödik is! – hibátlan teljesítménnyel nyerte meg az I/B-vébét az U18-as hokiválogatott

Az utolsó mérkőzésén az olaszok felett aratott 5–0-s győzelmével hibátlan mérleggel nyerte meg az asiagói I/B-világbajnokságot az U18-as válogatott, így jövőre egy divízióval feljebb folytathatja.

Döntetlenre nem lehet és nem is érdemes játszani, így nem lehetett kérdés, hogy bár az egy pont is elegendő volt az aranyéremhez a magyar csapat célja a házigazda ellen is a győzelem volt az olaszországi U18-as I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon.

Kiemelkedett a mezőnyből a magyar válogatott az asiagói I/B-világbajnokságon Fotó: Dobos Sándor/MJSZ
Kiemelkedett a mezőnyből a magyar válogatott az asiagói I/B-világbajnokságon Fotó: Dobos Sándor/MJSZ
A gól nélküli első harmadot követően másodikban gyorsan meglett az előny, Ravasz Csanád volt eredményes, majd a játékrész hajrájában Farkas László járt túl az olasz kapus eszén (0–2). Kellemetlen meglepetések a zárófelvonásban sem érték az együttest, sőt: emberelőnyből a csapakapitány Horváth Donát értékesítette a „meccslabdát”, majd szintén fórból Dobos Bendegúz iratkozott fel a gólszerzők közé, majd Alapi Márton üres kapus találata állította be az 5–0-s végeredményt. Az összecsapás legjobbjának Farkas Lászlót választották. A százszázalékos tornát követően jövőre az I/A csoportban folytathatják a mieink, jelen állás szerint annyi biztosnak tűnik, hogy akkor a franciákkal, a kazahokkal és a dánokkal is találkoznak. Közben kérdés, mi lesz a jelenleg felfüggesztés alatt álló fehéroroszokkal.

U18-AS I/B-VILÁGBAJNOKSÁG, ASIAGO (OLASZORSZÁG) Harmadik forduló Olaszország–Magyarország 0–5 (0–0, 0–2, 0–3) Magyarország: Hegedüs L. – Bajkó, Horváth D. 1 / Farkas O., Szalay B. (1) / Szabó P., Salamon / Deák M. – Horváth B. (2), Farkas L. 1, Dobos 1 (2)/ Nemes, Nádasy, Mihalik G. / Ravasz 1, Balasits (1), Ivády / Alapi 1, Bodzai, Weidemann, Kocsis B. Az ötödik játéknap többi mérkőzésén: Ukrajna–Ausztria 12–4, Szlovénia–Lengyelország 6–1 A világbajnokság végeredménye: 1. Magyarország 15 pont, 2. Ukrajna 12, 3. Olaszország 9, 4. Szlovénia 6, 5. Ausztria 3, 6. Lengyelország 0 A magyar válogatott programja az asiagói U18-as I/B vb-n: április 25., hétfő:: Magyarország–Szlovénia 3–0  április 26., kedd: Magyarország–Lengyelország 5–2 április 28., csütörtök: Magyarország–Ausztria 4–0 április 29., péntek: Magyarország–Ukrajna 2–1 május 1., vasárnap: Olaszország–Magyarország 0–5 Az U18-as válogatott világbajnoki kerete: Kapusok: Hegedűs Levente (DVTK Jegesmedvék), Szűcs Botond (Kiekko-Vanta, Finnország) Hátvédek: Bajkó Botond (KooKoo, Finnország), Deák Márton (SaiPa, Finnország), Farkas Olivér (DVTK Jegesmedvék), Horváth Donát (Karlskrona, Svédország), Salamon Zoltán (Ifj. Ocskay Gábor NJA), Szabó Péter (Ifj. Ocskay Gábor NJA), Szalay Boldizsár (DVTK Jegesmedvék) Csatárok: Alapi Márton (Ifj. Ocskay Gábor NJA), Balasits Barnabás (Vasas), Bodzai Dávid (Kitchner Jr., Egyesült Államok), Dobos Mihály Benedegúz (Jovi, Finnország), Farkas László (Ifj. Ocskay Gábor NJA), Horváth Bence (KalPa, Finnország), Ivády Milán (Wings HC, Svédország), Kocsis Botond (Boston Hockey, Egyesült Államok), Mihalik Gergő (Debreceni HK), Nádasy Márton (UTE), Nemes Márton (Slavia Praha, Csehország), Ravasz Csanád (Budapest JA), Weidemann Márk (Budapest JA)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.