UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-05-07 16:06

Röplabda: az U21-es lányok a felnőttválogatottal közösen készülnek a közelgő korosztályos Eb-selejtezőkre

A Leiszt Máté vezette U21-es női röplabda-válogatott – a tervek szerint – kedden Nyíregyházán kezdi meg bő egyhetes felkészülését a május 19-22. közötti lengyelországi Eb-selejtezőtornára. A korosztályos nemzeti csapat az Andreas Vollmer irányította nagyválogatottal közösen hangolódhat a fontos erőfelmérőre.

Jannuárban nevezték ki az U21-es női röplabda-válogatott élére Leiszt Mátét, az MTK Budapest vezetőedzőjét, azonban a még jelenleg is zajló felnőttélvonalbeli bajnokság miatt az új szakvezetőnek mostanáig nem nyílt lehetősége, hogy személyesen elkezdje a munkát a lányokkal. Az Extraliga rájátszás küzdelmeinek végeztével a jövő hét elején Nyíregyházán találkozhat először a keret tagjaival, és az egyhetes összetartás után május 19. és 22. közötti korosztályos Európa-bajnoki selejtezők következnek Lengyelországban.

A 18 éves Kump Alíz az U21-esek mellett a felnőttválogatottba is meghívót kapott Forrás: MRSZ
A 18 éves Kump Alíz az U21-esek mellett a felnőttválogatottba is meghívót kapott Forrás: MRSZ
Az U21-es lányok a felnőttválogatottal közösen készülhetnek a nyíregyházi Continental Arénában, ahol a márciusban kinevezett szövetségi kapitány, a német Andreas Vollmer szakmai koncepciójával is megismerkedhetnek a fiatalok. A Vasas Óbuda 18 éves centere, Kump Alíz az utánpótlás- mellett a nagyválogatottba is meghívót kapott. Leiszt együttese másfél hét múlva Lengyelországban selejtezik, a mieink csoportellenfelei a csehek, a házigazda lengyelek és az ukránok lesznek. A négyes első helyezettje automatikusan kijut a kontinenstornára, viszont a mieink akár csoportmásodikként is kivívhatják az Eb-részvételt.

U21-ES NŐI VÁLOGATOTT KERETE: Liberók: Weidemann Lili (MTK Budapest), Baksa Panna (Szent Benedek RA); feladók: Märcz Mira (Vasas Óbuda), Boros Réka (Gödöllői RC); szélső ütők: Tatár Gréta (MTK Budapest), Sziládi Viktória (MTK Budapest), Szabó Lili (UTE), Kis Dorottya (UTE); átlók: Manninger Luca (UTE), Németh Hanna (UTE); centerek: Kump Alíz (Vasas Óbuda), Szűcs Gréta (Swietelsky-Békéscsaba), Szatmári Júlia (UTE), Szatmári Lilla (Swietelsky-Békéscsaba).

Eközben a Toronyai Miklós vezette U22-es férfiválogatott is Eb-selejtezőkre utazik ugyanebben az időpontban (május 19-22.). A magyar csapat a franciákkal és a bolgárokkal találkozik Szófiában, ám a szakvezető még nem hirdetett keretet az edzőtáborra. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.