UtánpótlásSport
2024. május 10.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-05-29 15:43

Atlétika: Karpaczban remekeltek a magyar korosztályos dobók

Hét versenyszámban is magyar fiatal nyerte az aranyérmet az U18-as és U20-as dobóatléták lengyelországi válogatott viadalán.

Kiválóan szerepeltek a magyar atléták a lengyelországi Karpaczban rendezett U18-as és U20-as dobó válogatott viadalon, amely egyben Olimpiai Reménységek Versenye is volt. A két napos eseményen a magyarok mellett a házigazda lengyelek és a csehek mérették meg magukat.

A magyar küldöttség Forrás: MASZ
A magyar küldöttség Forrás: MASZ
Az U20-as mezőnyben a kalapácsvető fiúk versenyében kettős magyar győzelem született. Füredi Dániel megközelítve az egyéni csúcsát 73.36 méterrel nyert, a második helyen pedig Csekő Miklós 71.46 méterrel zárt. Ugyanitt a lányok között Csatári Jázmin dobott 61.94 métert, amely az előkelő második helyet jelentette. Az U20-as gerelyhajító fiúk között Herczeg György az első, egyben az egyetlen érvényes kísérletével lehetetlen feladat elé állította a mellette indulókat. A magyar fiatal 71.31 méterre juttatta a szert, ezzel magabiztosan zárt az élen. A lányok viadalán Makai Anna érdemelte ki az aranyat, aki 50.18 méteres idei legjobb eredményével előzte meg a társait, többek között a szintén remekül versenyző, és végül 45.35 méterrel a harmadik helyen záró Horváth Zsófit. Az U20-as diszkoszvetők között Horváth Márknak jött össze a dobogó, aki 18.49 méterrel lett a második. Az U18-as kalapácsvetők megméretésén Viszkeleti Villő tartott erődemonstrációt. A sokra hivatott atlétalány az idei legjobb dobásával, több mint 12 méterrel (70.25) szárnyalta túl a kihívóit. Potyondi Eszter ugyanitt szintén idei legjobbal, 56.96-tal végzett harmadikként. A magyaroknál nem volt jobb a versenyszám fiúmezőnyében sem. Szabados Ármin 76.14 méterre dobta a kalapácsot az idén először, ezzel megérdemelten nyert az ezúttal 73.39 métert tudó, ezüstérmes Imre Roland előtt. A magyar fiúk diszkoszvetésben is kitettek magukért. Dobó Zsombor 57.74 méteres idei legjobbal lett az első, míg a második helyet Takács Zsombor 55.49 méterrel érdemelte ki. Dobó Zsombor ráadásul súlylökésben is jeleskedett, és 16.50 méteres – megint csak idei legjobbal – bronzérmes lett. Az U18-as gerelyhajítók között pedig Horváth Máté remekelt, és 73.93 méterrel szerzett aranyat. Az eredmények összesítésében a magyar csapat a csehek mögött a második helyen végzett a korosztályos viadalon. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.