UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-08-24 11:25

Ökölvívás: a vezetőedző szerint magyarokhoz méltó produkciót nyújtottak a fiatalok a serdülő Eb-n

A serdülő ökölvívó-válogatott vezetőedzője, Dorkó Péter értékelte az Utánpótlássportnak a múlt hét végén befejeződött törökországi Európa-bajnokságot, amelyen a magyar fiatalok egy ezüst- és két bronzérmet szereztek.

Az augusztus 12-21. között zajló serdülő Európa-bajnokságról nem üres kézzel tértek haza a magyar fiatalok, hiszen hárman is dobogóra állhattak. A törökországi Erzurumban rendezett kontinensviadalon két fiú és egy lány nyakába akasztottak érmet.

Három Eb-éremmel térhettek haza Törökországból a serdülő fiatalok Forrás: MÖSZ
Három Eb-éremmel térhettek haza Törökországból a serdülő fiatalok Forrás: MÖSZ
A 70 kilogrammos súlycsoportban induló Kapcsos Vivien érme már a sorsoláskor biztossá vált, hiszen az elődöntőben kezdhetett; a vereségével végül harmadik lett. Szintén a dobogó alsó fokára állhatott fel Tószegi Ferenc (66 kg), aki két siker után kapott ki a legjobb négy között. A legjobb eredményt a 14 esztendős Körömi Ábel (42 kg) gyűjtötte be, aki egészen a fináléig masírozott, ám az augusztus 20-án megrendezett döntőben nem bírt görög ellenfelével. A magyar fiatalok teljesítményét a serdülőválogatott vezetőedzője, Dorkó Péter értékelte. „A lányok nagyrészt a klubjaikban készültek az eseményre, központi programjuk kevesebb volt, mint a fiúknak. Nem lett volna baj, ha többet edzenek válogatott körülmények között, mert akkor valószínűleg könnyebben felveszik a nemzetközi mezőny tempóját – kezdi a lányokkal kapcsolatban Dorkó. – Ennek ellenére dicséret illeti őket. A Kapcsos testvérek mérkőzéseinek végkimenetelével nem értünk egyet, visszanézve az összecsapásokat mindketten az ukrán ellenfelük fölé kerekedtek. Nevezzük bírói tévedéseknek, ám ez sajnos lánycsapatunk végső mérlegét is befolyásolta. A fiúk mindenkivel felvették a versenyt, szépen teljesítettek. Ábel és Feri produkciója meglepett minket, attól függetlenül, hogy előzetesen gondoltuk, hogy akár érmet is szerezhetnek. Sajnos náluk is megfigyelhető volt bizonyos fokú kishitűség, ami általában a magyar ökölvívókra igaz. Ezt a mentális faktort fejleszteni kell, hiszen az egészséges önbizalom sokat segít a bunyó közben. Ettől függetlenül magyar ökölvívóhoz méltó módon harcoltak a fiatalok. Jövőre a juniorok között is meg fogják állni a helyüket, ebben biztos vagyok.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.