UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-09-22 16:43

Vízilabda: kiütéses győzelemmel Eb-elődöntős az U19-es fiúválogatott

Az egyetlen, gyors német gólra huszonkettővel válaszolt a magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságának negyeddöntőjében, így pénteken már az aranycsatába jutásért játszhat.

Csütörtökön a negyeddöntőjét játszotta a magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságán.

Kiütéses győzelemmel Eb-elődöntős az U19-es fiúválogatott Forrás: total-waterpolo.com
Kiütéses győzelemmel Eb-elődöntős az U19-es fiúválogatott Forrás: total-waterpolo.com
Nyéki Balázs együttesére az a német válogatott várt a nyolc között, amely a nyolcaddöntőben némi meglepetésre egy góllal legyőzte a hollandokat. Egy pillanatig azt hihettük, hogy a németek lendülete erre az összecsapásra is kitart, hiszen kicsivel több, mint fél perc után ők szerezték az első találatot, ám aztán gyorsan helyre állt a világ rendje, és az első negyed végén 3–1-re, félidőben pedig 7–1-re vezettek a magyarok. A válogatott a megnyugtató előny birtokában sem hagyott fel a remek akciókkal, és végül védekezésben is kimagasló teljesítményt nyújtva, 22–1-es sikerrel jutott az elődöntőbe. A legeredményesebb játékos a csapatkapitány Vigvári Vince lett öt góllal. A találkozó idejére a felnőtt Eb-ezüstérmes Molnár Erik és Mészáros Mátyás is pihenőt kapott. Várhatóan rájuk is nagy feladat hárul a pénteki elődöntőben, melyben a magyar csapat az olasz–szerb mérkőzés győztesével játszik a biztos éremért.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (szeptember 18-25.) Negyeddöntő Németország–Magyarország 1–22 (1–3, 0–4, 0–6, 0–9) Gólszerzők: Sekulic, illetve Vigvári Vince 5, Tátrai D. 4, Lakatos 3, Nagy Á. 2, Klár 2, Szalai 2, Ekler Zs. 2, Pető, Varga Vince A magyar válogatott kerete: Kapusok: Danka Benedek (KSI), Kovács Kristóf (Szentes, Szeged) Mezőnyjátékosok: Vigvári Vince (OSC), Ekler Zsombor (UVSE, Honvéd), Pető Attila (KSI, Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Tátrai Dávid (BVSC), Klár Gergő (Ferencváros), Molnár Erik (Ferencváros), Nagy Norbert (Miskolc), Vismeg Zsombor (Miskolc, Szolnok), Lakatos Soma (Szeged), Nagy Ákos (KSI), Varga Vince (Ferencváros), Szalai Péter (KSI) Vezetőedző: Nyéki Balázs. Edző: Korényi Balázs. Kapusedző: Gárdonyi András. Csapatvezető: Székely Bulcsú. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.