UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 9.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-11-13 14:13

Rescsik Csaba három junior-világrekordot ért el a para-vb-n

A 18 éves Rescsik Csaba két versenyszámban három junior-világrekordot is felállított a parasportlövők egyesült arab emírségekbeli világbajnokságán.

Nagyszerűen szerepelt az El-Ajn városában zajló parasportlövő-világbajnokságon a 18 éves Rescsik Csaba, aki néhány nap alatt három juniorvilágcsúcsot is bemutatott.

A zsombói Cél-Tudat SE puskás ígérete az 50 méteres 3 testhelyzet szám (R7-SH1) alapversenyében 1149 körös junior-világrekordot lőtt, ezzel a hetedik helyen jutott a döntőbe. A hazai szövetség tájékoztatása szerint

korábban még nem került utánpótláskorú sportlövő a versenyszám nyolcas fináléjába,

így az ott elért 395.8 is kör juniorvilágcsúcsot, na meg előkelő hetedik helyet ért.

Rescsik aztán a 10 méteres álló versenyben (R1-SH1) is remekelt. A teljesített 621.6 köre itt is junior-világrekordot jelentett, amellyel ötödik helyen jutott a döntőbe. Végül a dicséretes hatodik pozícióban fejezte be a vébét.

Jákó Csaba tanítványa az idén kiváló formában versenyzett, és már júniusban, a franciaországi Chateauroux városában rendezett világkupán megszerezte Magyarország első kvótáját a 2024-es párizsi paralimpiára.

Kiemelt kép: Rescsik Csaba edzőjével, Jákó Csabával/Forrás: MSSZ