UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-11-14 18:35

Gyöngyösi Janka parádés dobóformája győzelmet ért a Ludovika Csatának

A 18 éves Gyöngyösi Janka mind dobott pontban, mind VAL-mutatóban a mezőny legjobbjaként zárt a Ludovika Csata színeiben a VBW CEKK Cegléd elleni felnőttélvonalbeli kosárlabda-mérkőzésen, és nagyban hozzájárult csapata győzelméhez. Ceglédi részről Rakita Lili (19) szintén remek estét zárt.

Éppen a múlt héten közültünk összeállítást a női NB I/A-csoportos kosárlabda-bajnokságban legjobban teljesítő U20-as játékosokról, és a top ötös listánkon – többek között – Gyöngyösi Janka is helyet kapott.

A Ludovika Csata 18 esztendős tehetsége az évad elején mutatott remek formája után az elmúlt hetekben adós maradt a jó teljesítménnyel, ám vasárnap este a Ludovika Arénában újra a szebbik arcát mutatta:

20 pontot, közte négy triplát dobott, és összességében 70 százalékos mezőnymutatóval zárt

a VBW CEKK Cegléd elleni, 68–65-ös Csata-sikerrel végződő találkozón. Az U20-as válogatott erőcsatár további 4 lepattanót és 2 gólpasszt is jegyzett, így 23-as VAL-mutatóval fejezte be a meccset. Gyöngyösi pontokban és a teljesítményindexben is a mezőny legjobbja lett, ezzel pedig a forduló legjobb teljesítményét nyújtotta az utánpótláskorúak közül.

Rakita Lili (19) szintén sokoldalú teljesítménnyel vétette észre magát Forrás: NKA Universitas PEAC

Ceglédi oldalon a 19 éves, ugyancsak korosztályos válogatott Rakita Lili is nagyszerű számokat hozott: 9 ponttal, 7 lepattanóval, 4 gólpasszal és 2 szerzett labdával segítette csapatát.

(Kiemelt képünkön: Gyöngyösi Janka / fotó: Szilágyi Dénes/Ludovika Csata)