UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-11-19 20:51

Ezüstérmes a kadét leány tőrcsapat a nürnbergi körversenyen

A Badár Szonja, Kollár Anna, Papp Jázmin, Sperka Jázmin összetételű leány tőrcsapat ezüstérmet szerzett a kadétok nürnbergi európai körversenyén.

A hétvégén több helyszínen méretik meg magukat az utánpótláskorú vívók. A juniorok világkupa-, a kadétok európai körversenyen szerepelnek.

Szombaton az eddigi legjobb eredményt a kadét leány tőrcsapat érte a nürnbergi európai körversenyen.

A Badár Szonja, Kollár Anna, Papp Jázmin, Sperka Jázmin összetételű négyes erős mezőnyben menetelt a döntőig, és végül ezüstérmet szerzett.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a mieink az elődöntőig rendkívül simán jutottak el, a lett második csapat, majd két lengyel válogatott legyőzésével úgy, hogy a legszorosabb mérkőzés 45:28 volt. A négy között aztán a németek ötödik, de végül legmesszebb jutó csapata ellen jóval szorosabban alakult a meccs. A rivális jelentős hátrányból jött fel, de a végén Kollár Anna be tudta fejezni az asszót, 45:44-re nyertek a magyarok. A döntőre elfogyott az erő, az Egyesült Államok 45:18-ra győzött, ám a második hely is értékes eredmény. Ugyanitt a fiúk között nem jutott magyar versenyző a 16 közé, az erőviszonyokról sokat elárul, hogy a negyeddöntőbe nyolc amerikai vívó került.

A kadét kardozók Szófiában léptek pástra európai körversenyen. A fiúk egyéni viadalán Vajda Oszkár és Szalai Zalán a nyolcaddöntőig ért el, a leánycsapat Csonka Dorottya, Kónya Csenge, Szabó Polli, Tóth Nadin felállásban a 12. lett.

A férfi párbajtőrözők rigai világkupaversenyén sem került magyar a nyolc közé. Somody Soma a 9., Kulcsár Viktor a 10. helyen zárt – ami azért dicséretes eredmény. A junior tőrözők limai világkupáján sem volt magyar a negyeddöntőben, de a nyolcaddöntőben három is. Végül Bagdány Albert a 9., Bálint Álmos a 13., Budaházy Ambrus pedig a 14. helyet érdemelte ki.

A jelenleg is zajló női versenyben viszont Kalocsai Luca hamarosan döntőt vív. 

Wolf Eszter a hetedik lett, miután épp Kalocsaitól kapott ki 15:13-ra a nyolc között.

(Kiemelt kép: Kollár Anna, Sperka Józmin, Badár Szonja, Papp Jázmin Forrás: hunfencing.hu)