UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-11-24 20:50

Az U20-as bajnokságot vezető szegedi lányok nem csak az ellenfeleket, edzőjüket is meglepték kiváló játékukkal

A Szegedi Röplabda Sportegyesület csapata hét győzelemmel és egy vereséggel – nagy meglepetésre – az élen zárta az alapszakaszt az U20-as női bajnokságban. Milodanovic Andrea vezetőedzőt kérdeztük a sikerszéria titkáról.

Többek között olyan nagy klubokat, mint a Békéscsabát, a Vasast, az UTE-t vagy éppen az MTK-t is megelőzve jelenleg a Szegedi RSE vezeti az U20-as női röplabdabajnokság tabelláját. A Tisza-partiak előkelő helyezése még a csapat vezetőedzőjét, Milodanovic Andreát is váratlanul érte.

„Ha valaki megnézi a tabellát, láthatja,

mi vagyunk a legkisebb klub a mezőnyben,

hiszen minket kivéve az összes egyesület extraligás vagy NB I-es felnőttcsapattal büszkélkedhet – mondta a szakember az Utánpótlássportnak. – Éppen emiatt egyáltalán nem számítottam rá, hogy ilyen kiemelkedően szerepelhetünk, az alapszakaszra az első hatba kerülést tűztük ki célul, álmodni se mertem volna első helyről. Ugyanakkor a lányokat ismerve, tudtam, az erősebb csapatokkal szemben is helyt fognak állni, és ezt be is bizonyították, abszolút megdolgoztak a sikerért. Büszke vagyok rájuk! Hatalmas csapatmunkával harcolták ki a győzelmeket, jogosan érdemelték ki az elsőséget."

Milodanovic együttese a nagyszerű rajt ellenére sem bízza el magát.

„Reálisan kell látnunk a helyzetet, mivel az extraligás klubokban egyelőre nem lépett pályára mindenki a bevethető legjobb fiatalok közül, így az elsődleges célunk az országos döntőbe jutás lehet, ennél tovább egyelőre nem érdemes nézegetni.”

(Kiemelt kép forrása: hunvolley.hu)