UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-11-24 18:32

Szentpáli Jolánta góllal debütált az UVSE ob I-es női csapatában

A 15 éves Szentpáli Jolánta góllal debütált a női vízilabda-élvonalban, melynek legutóbbi fordulójában több egészen fiatal játékos is kitett magáért.

Az első osztályú női vízilabda-bajnokságban nem újdonság, hogy hétről hétre számos utánpótláskorú játékos kap lehetőséget. A szerdai fordulóban a fiatalokat előszeretettel alkalmazó, bajnoki címvédő UVSE hazai medencében 17–7-re nyert a Szentes ellen, a találkozón pedig először szerepelt az élvonalban a 15 esztendős Szentpáli Jolánta, aki egy góllal hálálta meg Benczur Márton vezetőedző bizalmát. Az ígéret a találkozó után úgy fogalmazott, hogy:

Köszönöm a lehetőséget, amit az utolsó negyedben kaptam. A lányok biztattak a partról, folyamatosan segítettek, és szerencsére egy ötméterest is sikerült belőnöm. Nagyon örülök!

Ami a legfiatalabbakat illeti, a nyáron U16-os világbajnoki címet nyert leányválogatottból Tiba Panna két, Varró Eszter egy gólt lőtt a Szentesnek, az élvonalban a Szegedet erősítő Lendvai Natasa pedig háromszor talált a Győr kapujába. A Varga Tamás irányította Szegedben – amely most 12–8-ra kikapott Győrben – is több tinédzser bizonyíthat.

Az egyik legreményteljesebb szegedi játékos az 1976-os montréali olimpián aranyérmes vízilabda-válogatott tagja, Kenéz György unokája, Kincső. A 14. születésnapját nem egészen három hónapja ünneplő növendék is betalált a győriek ellen, a gyermekkorosztályban pedig az UVSE színeiben

6 meccs alatt már 53 gólnál jár. 

Az ob I-ben már 13 évesen is eredményes Kenéz Kincsőről rövidesen bővebben írunk.

Kenéz Kincső (8) jelenleg 14 évesen pallérozódik a női első osztályban Forrás: SZNVE

A legutóbbi játéknapon továbbá a tatabányai tinik is igyekeztek kitenni magukért. Az U16-os vb-győztes Zantleitner Helga két, míg a szintén 2006-os születésű Becsey Emma ugyancsak két, Kovács Janka pedig egy gólt vállalt a III. kerületi TVE ellen 8–8-ra végződő összecsapáson.

A női ob I tabellája ITT érhető el.

(Kiemelt képen: Szentpáli Jolánta Fotó: Nyolczas Ivett)