UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 9.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Szakszemmel Kézilabda

2022-11-24 13:20

Utánpótlás-konferencia: lemorzsolódó fiatalok

Miért hagyja abba fiatalok tömege a versenysportot? Melyek a lemorzsolódás okai és mi a teendő annak érdekében, hogy a folyamat csökkenő tendenciát mutasson? Többek között erről is szó lesz azon a konferencián, amelyet Egy nap az utánpótlásért címmel rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a Magyar Edzők Társasága szakmai együttműködésével december 8-án, a Lurdy Ház Rendezvényközpontjában.

A december 8-án a Lurdy Ház Rendezvényközpontjában tartandó, Egy nap az utánpótlásért című, egész napos szakmai eseményen ezúttal is klasszis előadók beszélnek majd a korosztályos sportot érintő aktualitásokról, legfontosabb ügyekről. A konferencia rangját jelzi, hogy annak fővédnöke Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár lesz.

Az egész napos rendezvényen Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlás-fejlesztési igazgatója például a fiatalokokat érintő egyik legégetőbb problémáról tart előadást Megállítható-e a lemorzsolódás? címmel. A Bajnokok Ligája-győztes edző, a női válogatott korábbi szakvezetője

az egyes sportágak sajátos helyzetének bemutatásával, számos megoldási javaslattal szolgál majd arra vonatkozóan, hogy a folyamat megállíthatóvá, visszafordíthatóvá váljék.

A Magyar Edzők Társasága 10 kreditpontot ír jóvá a Kiemelt Edzői Programban, az Utánpótlás Edzői Programban, illetve a Gerevich Aladár Sportösztöndíj Programban résztvevő edzőknek, de a rendezvényen természetesen bárki részt vehet.

A szendvicsebéddel egybekötött konferenciára az https://utanpotlaskonferencia.hu/ oldalon lehet jelentkezni, ahol a részletes program mellett a részvételi feltételek is megtalálhatók. 

(A kiemelt képen: Zsiga Gyula. Forrás: MKSZ)