UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-11-28 14:49

Veretlenül menetel a PVSK az U20-as férfibajnokságban

A Pécsi VSK-Veolia csapata nyerte a MAFC elleni, hét végi rangadót az U20-as férfi kosarasok B-csoportjában, ezzel a mecsekiek kilenc forduló után hibátlanul vezetik a tabellát. Az együttes legeredményesebb játékosát, Bor Sándort kérdeztük a sikerszéria hátteréről.

Az U20-as férfi kosárlabda-bajnokságban a legnagyobb figyelem – érthető módon – az A-csoportban zajló eseményeket övezi, ugyanakkor nemcsak a felnőttélvonalbeli klubok korosztályos együttesei vívnak nagy csatákat, hanem a B-csoportban is akadnak igencsak színvonalas találkozók. (Emlékeztetőül: az előző évadban végül két B-csoportos csapat, a Budapesti Honvéd és az NKA Pécs játszotta az országos döntőt.)

Az elmúlt hétvégén a listavezető PVSK-Veolia csapata éppen a második helyen álló MAFC otthonába látogatott, és a várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott a rangadó, amelyet végül a vendég pécsiek nyertek meg 92-84-re, így megőrizve a százszázalékos mérlegüket (9/0), illetve az éllovas pozíciójukat. A mezőny legjobbjaként

Bor Sándor 32 ponttal és 38-as VAL-mutatóval vette ki a résztét a PVSK-sikerből.

„Idegenben mindig nehéz játszani, ráadásul a MAFC nem véletlenül áll a második helyen, így egyáltalán nem volt könnyű dolgunk. Hatalmas harcban végül nagyon értékes skalpot sikerült begyűjtenünk – kezdte Bor az Utánpótlássportnak. – Az első félidő kiegyensúlyozott játéka után sikerült váltanunk a harmadik negyedre, pontosabban és agresszívabban kezdtünk el játszani, minek köszönhetően húsz ponttal elléptünk, és végül ez döntötte el a meccset. Mert, bár a végjátékban kisebb hullámvölgybe kerültünk, és ismét szorosabbá vált az állás, de szerencsére kitartott az előnyünk.”

Bor Sándor szórja a pontokat a PVSK színeiben az U20-as férfibajnokságban Forrás: PVSK-Veolia

A PVSK első helyének értékét növeli, hogy – többek között – olyan csapatokat megelőzve áll az élen, mint a bajnoki címvédő NKA Pécs, valamin a Vasas Akadémia. A mecsekiek felnőttcsapata tavasszal kiesett az NB I/A-csoportból, emiatt ősztől a „nagyok” mellett az U20-asok is B-csoportban folytatták.

„Sokat számít, hogy az elmúlt években az A-csoportban edzőttünk, és az ott megszerzett rutinra most nagyban támaszkodhatunk, a B-csoport valamivel gyengébb mezőnyében – mondta fiatal irányító, aki meccsenként 20 pontot, 6 lepattanót és 5 szerzett labdát átlagol. – Nyilvánvalóan, nagyobb tempóhoz szoktunk, ennek megfelelően itt rendre mi diktáljuk az iramot, szóval igyekszünk dominálni.

Kiemelném az összeszokottságot és a remek csapategységet, ez a két tényező mindenképpen fontos eleme a sikereinknek. Emellett a vezetőedző, Rab Gyula személye is legalább ilyen meghatározó, jól rotálja a csapatot, mindenkinek megadja a játékperceket, remekül érzi, mikor és hogyan kell belenyúlni a mérkőzésekbe. Ez nagy erősségünk lehet a továbbiakban is!

(Kiemelt kép forrása: PVSK-Veolia)