UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-11-30 12:56

A serdülőkorú Lei Balázs két bronzérmet nyert a felnőtt ob-n

A soltvadkertiek mindössze 15 éves játékosa, Lei Balázs egyesben és párosban – Varga Botond (14) oldalán – is az elődöntőig jutott az asztaliteniszezők Ormai-csarnokban rendezett felnőtt országos bajnokságán.

Egy héttel a női versenyszámok, illetve a vegyes páros küzdelmei után a férfiak viadalával folytatódott a felnőtt asztalitenisz országos bajnokság. Az utánpótláskorúak legeredményesebbjeként a mút héten Volentics Anna (17) két érmet is begyűjtött a „nagyok" között: vegyes párosban ezüstöt, női párosban bronzot szerzett.

Ezután a fiatalok a férfiak mezőnyében sem maradtak adósak a jó teljesítménnyel:

serdülőkorúként Lei Balázs (15) szintén duplázott, ami az érmeket illeti.

Az Ambrus Asztalitenisz Akadémia korosztályos Eb-harmadik reménysége egyesben Krebs Bálintot, Nagy Miklóst és Kishegyi Ákost legyőzve jutott be a legjobb négy közé, majd a döntőbe jutásért hétjátszmás, nagy csatára késztette a felnőttválogatott Ecseki Nándort, de végül 4:3-ra alulmaradt, így a harmadik helyen végzett.

Az egyes mellett Lei párosban is dobogóra állhatott, miután a még szintén serdülőkorú Varga Botonddal (14 éves; High Life SE) alkotott kettősük előbb a Cseri Ádám, Vörös Balázs duót, majd a Molnár Krisztián, Jakab Gábor egységet is felülmúlta, és kiharcolta az elődöntőt, amelyben végül a későbbi győztes András Csaba, Lakatos Tamás állította meg őket, ezzel bronzérmesek lettek. Eközben másik ágon az egyaránt 16 esztendős Szántosi Dávid (Szarvasi Körös Asztalitenisz SE) és Wei Chen Yu (Magyar Kínai Asztalitenisz Klub) szintén remekelt: a Pálfy János, Kovács Dávid és a Kállai Norbert, Bak Imre páros sem jelentett akadályt az elsőéves ifjúsági játékosoknak. A legjobb négy között Nagy-Hegedűs Krisztiánnal és Zombori Dáviddal nem bírtak a fiatalok, így a két utánpótláskorú páros kisajátította a dobogó harmadik fokát az ob-n.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

(Kiemelt kép forrása: MOATSZ)