UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-12-01 14:56

Az Alba Fehérvár díjat nevez el Seyi Awogbemi Sodiq emlékére

A közelmúltban tragikus hirtelenséggel, 18 esztendősen elhunyt Seyi Awogbemi Sodiq emlékére az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata díjat nevez el korábbi játékosáról, és azt a klub legjobb utánpótláskorú játékosának osztja ki.

Mint arról beszámoltunk, az Alba Fehérvár hivatalos oldalán jelentette be, 19. születésnapja előtt egy héttel elhunyt Seyi Awogbemi Sodiq kosárlabdázó.

A nigériai fiatal 2016 márciusában egyedül érkezett Székesfehérvárra az akkor tizenhárom éves Sodiq, aki öt szezonon át erősítette a székesfehérváriak utánpótlását, öt korosztályos bajnoki aranyat, egy ezüstöt, egy bronzot és számos egyéni elismerést gyűjtött. Tehetségével, akaraterejével, kiemelkedő teljesítményével mindenek felett állóan a kosárlabdába vetett hitével kivívta edzői elismerését, társai, ellenfelei tiszteletét – írja az albakosar.hu.

Így nem meglepő, hogy az Alba Fehérvár az évad legjobb utánpótláskorú játékosának járó díjat „Awogbemi Sodiq-emlékdíj”-nak kereszteli, tisztelegve egykori játékosa emléke előtt. Az évente kiosztásra kerülő különdíjat az egyesület azon U18-as játékosa nyerheti el, aki megfelel az előre lefektetett kritériumoknak.

Korábbi fehérvári edzői a klub honlapján így emlékeztek vissza Sodiqra.

(Kiemelt kép forrása: Alba Fehérvár)