UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-12-06 14:09

Az ORV-re hangolt az U16-os leányválogatott

Az U20-as és az U18-as női kosárlabda-válogatott mellett az elmúlt hónapban a Mészárosné Kovács Andrea vezette U16-os nemzeti csapat is közös edzőtábort tartott Székesfehérváron. A szakvezető a wbasket.hu-nak nyilatkozott a összetartás tapasztalatairól.

„Összesen öt edzésre volt időnk a háromnapos összetartás alatt, az összképet nézve pedig szépen dolgoztak a lányok. Nagy sebességű csapatunk van, a keretben egy meghatározó, kiemelkedő tehetségű centerrel. Igyekszünk ezeket a tulajdonságokat figyelembe véve dolgozni a jövőben is” – nyilatkozta az U16-os válogatott szövetségi edzője, Mészárosné Kovács Andrea a wbasket.hu-nak.

A novemberi, székesfehérvári edzőtáborban a sérültek miatt csupán 14 játékos vett részt.

„Nagyon sajnálatos, hogy mindössze tizennégy fővel tudtunk dolgozni. Szerintem az U16-os korosztályban jelzés értékű az ilyen alacsony létszám. Ez még akkor is igaz, ha voltak sérültjeink. Fárbás Emma keresztszalag-szakadást szenvedett, ami hosszabb kihagyást jelent. Sok kitartást kívánok neki a gyógyuláshoz! Drahos Leila szintén sérüléssel bajlódik, de számítunk rá még ebben a válogatottciklusban. Mellettük is még többen hiányoztak sérülés miatt, ezért nem tudtuk a tervek szerint végezni a tervezett munkát, a keret kialakítását.”

Nyáron kilenc 2007-es játékos vett részt az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A besztercebányai seregszemlén bronzérmet szerzett a magyar csapat és ezekhez az élményekhez az U16-os válogatottban is visszanyúlhatnak az ide felkerülő lányok.

„Többen ismerik egymást nyárról. Indításnak ez mindenképpen hasznos, hogy nem megszeppenve, ismeretlenül érkeztek a válogatottba. Jó közösséget alkotó kis csapat folytatja a munkát. Debreceni Eszternek és stábjának ezúton is gratulálunk a nyári eredményes szerepléshez! Jó munkát végeztek a lányokkal!” – összegzett Mészárosné Kovács Andrea.

Az U16-os válogatottnak még nem ért véget a 2022-es esztendő. December végén a lányok a Olimpiai Reménységek Versenyén vesznek részt. A tornának idén Szlovákia lesz a házigazdája, Pöstyénben mérik össze az erejüket a csapatok.

Az U16-as válogatott kerete a novemberi összetartáson: Gergő Janka (Mercedes Kosárlabda Akadémia), Gréts Dalma (Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs), Halmágyi Kitti (Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs), Hőgye Petra (PVSK NKA), Janzsó Alíz (Soproni Darazsak Sportakadémia), Josepovits Kinga (Zsíros Akadémia Kőbánya), Németh Lili (Csata DSE), Pásztor Arina (Zsíros Akadémia Kőbánya), Pásztor Kata (Soproni Darazsak Sportakadémia), Poczkodi Zsófia (DVTK Kosárlabda Akadémia), Puskás Lili (Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs), Sinka-Pálinkás Szofi (Mercedes Kosárlabda Akadémia), Szauter Petra (BEAC Újbuda KA) és Völgyi Lili (Soproni Darazsak Sportakadémia),
Meghívást kapott: Czirkos Anna Panka (Vasas Akadémia), Drahos Leila (BEAC Újbuda KA), Fárbás Emma (DVTK Kosárlabda Akadémia), Kendelényi Luca (Vasas Akadémia)

(Kiemelt fotót készítette: Girgász Péter/MKOSZ)