UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-12-14 20:44

Szoros vereség a norvégoktól a divízió I/A-s U20-as férfi-világbajnokságon

A házigazda norvégok ellen is jól játszott az U20-as férfi jégkorong-válogatott, előbb vezetett, majd egyenlített, de szerencsés góllal végül a hazaiak húzták be a győzelmet a divízió I/A-s világbajnokság harmadik csoportmeccsén.

A Vas Márton vezette magyar válogatott a dánok (2–3, hosszabbítás után) és a kazahok (2–3) elleni vereség után a rendező norvégokkal találkozott a csoportkör harmadik játéknapján. A norvégok hétfőn 3–2-re verték a franciákat, azt megelőzően 4–0-ra győzték le a szlovénokat, vagyis önbizalommal telve várhatták a mieink elleni meccset. A szerdai első meccsen a franciák 5–2-re győzték le Szlovéniát.

A Magyar Jégkorong Szövetség beszámolója szerint ismét azt láthattuk, amit a dánok és a kazahok ellen: a magyar válogatott jól, éretten és szellemesen játszott. Bár az első tíz percben ez még nem mutatkozott meg minden tekintetben, később viszont igen, harciasak voltak a fiúk, ennek volt példája a magyar gól is a 13. percben: Mihalik András vitte a korongot a kapu elé a védő szorításában, belefért a lövés is, ami a kapusról – a túloldalon – Tóth Tamás elé pattant, ő pedig nem hibázott (1–0).

A második harmad szintén magyar fölényt hozott: Ambrus Csongornak és Hadobás Zéténynek volt ígéretes lehetősége, különösen Hansen kiállítása után volt esély több helyzetet is kialakítani, ám a fórból végül nem született gól. Miután lejárt a kiállítás, kiszabadult a norvég válogatott a védekező harmadából, és szerencés góllal egyenlített. Így 1–1-ről jöhetett a harmadik harmad, teljesen nyílt maradt a meccs.

A magyar kapusnak, Antek Tamásnak kellett nagyokat védeni a felvonás elején, ő először kezdett a magyar kapuban a vb-n. A második percben Ádám Zsoltot és védőjét is kiállították, másodszor fordult elő, hogy négy a négy elleni játékot figyelhettünk hosszabb ideig. Majd öt a három elleni játék alakult ki belőle, több mint 20 másodpercig (Keceli-Mészáros Mátyás gáncsolt). Ezután bő másfél percig norvég előny következett volna, azonban a hazaiak gólja révén ez hamar véget ért (2–1) – Wold maradt egyedül a magyar kapu előtt. Nem sokkal ezután Fekete Alex egyenlített, szerencsés góllal (2–2).

Az 56. percben ismét a norvégoknál volt az előny: buli után a korcsolyák közt maradt a korong, amelyet Wold csent el az ellenféltől, és gólhelyzetben már tehetetlennek bizonyult Antek Tamás, akit később megválasztottak a meccs legjobbjának is. Egy perccel később (57.) emberelőnyben próbálkozhatott a magyar válogatott: Tóth lövése kapuvasat ért, mi több, még az utolsó másodpercekben is akadt lehetősége a mieinknek, azonban nem sikerült újabb gólt szerezni. Ismét 3–2-es vereséget szenvedett a magyar csapat, amely csütörtökön Franciaország ellen folytatja.

Divízió I/A-s világbajnokság, 3. játéknap:
Norvégia–Magyarország 3
2 (01, 10, 21)
Magyarország
: Antek
Hadobás, Horváth D. – Farkas O., Szalay – Deák, Balázsi – Illés
Nemes, Keceli-Mészáros, Horváth B. – Mihalik A. (1), Dobos (1), Tóth T. 1 – Varga B., Fekete 1, Ambrus – Ádám, Nádor, Ivády – Mihalik G.
Szövetségi edző: Vas Márton
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Kapura lövések: 38:23 (9:6, 9:10, 20:7)
A divízió I/A világbajnokság magyar programja (Asker, Norvégia)
2022. december 11., vasárnap, 13:00 Magyarország–Dánia 2–3 (h.u.)
2022. december 12., hétfő, 16:30 Kazahsztán–Magyarország 3–2
2022. december 14., szerda, 16:30 Norvégia–Magyarország 3–2
2022. december 15., csütörtök, 13:00 Franciaország–Magyarország
2022. december 17., szombat, 13:00 Magyarország–Szlovénia

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)