UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-12-19 14:48

Dunaújvárosi duplázás az év legjobbjai között a fiúutánpótlásban

A DSE Röplabda Akadémia 17 éves ígéretét, Tóth Kristófot választották meg az elmúlt év legjobb utánpótláskorú játékosának a fiúszakágban, míg a legjobb edzőnek járó díjat a szintén dunaújvárosi Tomanóczy Tibor nyerte el.

Mint beszámoltunk róla, a Magyar Röplabda Szövetség a lányok között Berkó Liliánát (19) választotta meg a 2022-es év legjobb utánpótláskorú játékosának, a legjobb edzőnek járó elismerést pedig Kőnig Gábornak ítélte oda.

Az elmúlt hét végén a fiúszakágban is átadták a díjakat, és mindkettő dunaújvárosi kézbe került. A hazai szövetség Tóth Kristófot látta az elmúlt év legjobb játékosának. A 17 esztendős feladó a DSE Röplabda Akadémia színeiben idén U17-es és U19-es korosztályos bajnoki ünnepelhetett, és a fiatalabbak között az MVP-nek járó különdíjban is részesült. Emellett a korosztályos válogatottnak is oszlopos tagja.

Tomanóczy Tibor (balra) és Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára Forrás: dseroplabda.hu

A legjobb utánpótláskorú játékosnak járó kitüntetés mellett díjazták a fiúutánpótlásban dolgozó legjobb edzőt is, aki a DSE Röplabda Akadémia trénere, Tomanóczy Tibor lett, miután két korosztályban (U17 és U19) is bajnoki aranyéremig vezette a dunaújvárosi fiúkat. Eközben tanítványai mind nagyobb számban tűnnek fel a különböző korosztályos válogatottak, illetve a felnőtt nemzeti csapat keretében.

(Kiemelt képen: Tóth Kristóf, díjazott (balra) és Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára / Forrás: dseroplabda.hu)