UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-12-19 19:22

Fiatal bajnokok a felnőtt csapat ob-n

A kardozó Spiesz Anna és Bognár Liza, a tőröző Kollár Anna, valamint a párbajtőröző Pelle Domonkos is győztes csapat tagja volt a felnőtt ob-n.

Miután a 19 éves Battai Sugár Katinka nyert a kardozók között és több utánpótláskorú vívó is remekül teljesített a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett felnőtt országos bajnokság egyéni versenyében, a csapatviadalon is jól szerepeltek a fiatalok. Sőt, mindhárom fegyvernemben ünnepelhetett aranyérmet korosztályos versenyző.

A női kardozók között győztes Vasasban Spiesz Anna és Bognár Liza egyaránt 17 évesen jutott lehetőséghez

Katona Renáta és Záhonyi Petra mellett. Az aranyért a Vasas a DEAC-ot győzte le 45:41-re. A debreceniek csapatában három korosztályos kiválóság vívta a döntőt Battai Sugár Katinka, Kónya Csenge és a bajnokság idejére kölcsönvett Keszei Kíra személyében.

Balról: Bognár Liza, Spiesz Anna, Záhonyi Petra és Katona Renáta Forrás: hunfencing.hu
A női tőrmezőnyben az egyéni bronzérmes, mindössze 15 éves Kollár Anna

Kreiss Fanni, Mesteri Viktória és Pásztor Flóra társaságában nyert aranyat a Törekvés színeiben. A döntőben Kollárék a Budapesti Honvédot múlták felül 45:31-re. A bajnok négyesnek ez volt a legszorosabb mérkőzése a csb-n.

Balról: Kreiss Fanni, Mesteri Viktória, Kollár Anna, Pásztor Flóra és Beliczay Sándor mester Forrás: hunfencing.hu

A férfi párbajtőrözők megméretésén ezúttal is a legnagyobb esélyes Honvéd lett a befutó. Berta Dániel és Rédli András mellett az egység tagja volt az idén junior világ- és Európa-bajnokságot nyerő, első éves felnőtt Keszthelyi Zsombor, valamint

a 16 esztendős, kadétkorú Pelle Domonkos.

A Honvéd a döntőben 39:32-re nyert a BVSC ellen.

Balról: Keszthelyi Zsombor, Rédli András, Pelle Domonkos és Berta Dániel Forrás: hunfencing.hu
ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK
Csapatverseny. Kard. Férfiak. A 3. helyért:
 Vasas SC–KVSE 45:30. Döntő: MTK–MATE-GEAC 45:28. Országos bajnok: MTK (Horváth Gergely, Kovács István, Péch Miklós, Szatmári András), 2. MATE-GEAC (Gémesi Cs., Gémesi H., Kiss B. Morvai), 3. Vasas SC (Bíró H., Nagy M., Rabb, Vigh). Nők. A 3. helyért: BVSC-Zugló–KVSE 45:35. Döntő: Vasas SC–Debreceni EAC 45:41. Ob: Vasas SC (Bognár Liza, Katona Renáta, Spiesz Anna, Záhonyi Petra), 2. Debreceni EAC (Battai, Keszei, Kónya, Simon), 3. BVSC-Zugló (Buitenhuis, Pusztai, Szűcs, Tóth N.). Párbajtőr. Férfiak. A 3. helyért: Vasas SC 2–Honvéd Szondi SE 45:36. Döntő: BHSE–BVSC-Zugló 39:32. Ob: BHSE (Berta Dániel, Keszthelyi Zsombor, Pelle Domonkos, Rédli András), 2. BVSC-Zugló (Andrásfi, Kolczonay, Osman-Touson, Vuorinen), 3. Vasas SC 2 (Csabai, Fenyvesi, Hamilton-Meike, Kulcsár). Nők. A 3. helyért: BVSC-Zugló–AVA 45:26. Döntő: TSC–BHSE 45:44. Ob: TSC (Büki Lili, Gnám Tamara, Kun Anna), 2. BHSE (Kálmány, Muhari, Szilárd, Tóth J.), 3. Borsody, Dékány, Turcsák, Zs. Tóth). Tőr. Férfiak. A 3. helyért: Ludovika–BHSE 45:36. Döntő: Törekvés SE–FTC 45:17. Ob: Törekvés SE (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Korom Erik, Tóth Gergely), 2. FTC (Gergely, Horváth K., Skorka, Szemes), 3. Ludovika (Bagdány, Bálint, Budaházy, Mihályi). Nők. A 3. helyért: Törekvés SE 2–Ludovika 45:41. Döntő: Törekvés SE–BHSE 45:31. Ob: Törekvés SE (Kollár Anna, Kreiss Fanni, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra), 2. BHSE (Kondricz, Kovács R., Lupkovics, Wolf), 3. Törekvés SE 2 (Marosi, Nekifor, Szekeres, Szurmai)

Kiemelt képen: Kollár Anna (szemben) Forrás: hunfencing.hu