UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás Egyéb sportágak

2022-12-28 13:12

A 19 éves Lelovics Nóra ütővel és lábbal is pazar évet zárt

Lelovics Nóra másodszor lett a legjobb női floorballjátékos, miközben az U19-es leány labdarúgó-válogatottban is remekelt.

Még mindig csak 19 éves, de már itthon és a nemzetközi porondon is letette a névjegyét Lelovics Nóra, akit a 2022-es év legjobb női floorballjátékosának választottak itthon – írja a hazai szövetség honlapja. A portál kiemeli, hogy a díjat második alkalommal nyerte el az SZPK Komárom centere, aki vezéregyéniséggé nőtte ki magát klubcsapatában,

az U19-es válogatottal pedig a világbajnokságon öt mérkőzésen 23 gólt szerzett, így az egész mezőny legeredményesebb játékosa lett,

ráadásul az All Star csapatba is bekerült.

Lelovics Nóra második alkalommal lett az év női floorballosa Magyarországon Forrás: IFF

„Kétségkívül ez volt karrierem eddigi legjobb éve – mondta Lelovics Nóra a hunfloorball.hu-nak . – Tizenkét éve űzöm a sportágat, ezt az időszakot koronáztuk meg a korosztályos világbajnoksággal.

Egy sportoló életében mindig jó érzés, ha a válogatottban játszhat, az pedig különösen, ha sikerül is elérni a kitűzött célokat.

Az egyéni elismerések jólesnek, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy nemcsak magamnak köszönhetem, amit elértem, hanem a csapattársaimnak is, akikkel a pályán kívül is jó kapcsolatot ápolok. Egymást motiváljuk, olyan dolgokat tudunk kihozni a másikból, amire nem is gondolnánk, hogy képes lehet. A pályafutásom során mindig jó emberek voltak körülöttem, életre szóló barátságokat köszönhetek a floorballnak.”

Lelovics Nóra az U19-es floorball-világbajnokságon 23 gólig jutott Forrás: IFF

Nóra a fiatal kora ellenére már megszokta a vezérszerepet, és örül, ha inspirálni tudja csapattársait, mert pályafutása hajnalán neki is sokat jelentett, hogy a tapasztaltabb játékosoktól tanulhatott.
 
„Fiatalon kerültem a felnőttcsapatba, melyben rutinosabb lányokkal játszhattam együtt, és a tanácsaiknak köszönhetően rengeteget fejlődtem. Mentálisan és technikailag is előreléptem, mert folyamatosan új célokat tűztem ki magam elé, ennek is köszönhető, hogy sikerült vezérré válnom. Szeretném átadni a többieknek azt a tudást, amelyre az elmúlt években szert tettem, és örülök, hogy nyitottak rá a lányok.

A válogatottra és a klubcsapatomra is jellemző, hogy nem az egyéni sikerek hajtanak minket, hanem egymásért, a közösségért küzdünk a pályán.

Sokat köszönhetek a lányoknak és a szüleimnek is, jó érzés, hogy büszkék rám, velem együtt örülnek. Nem lehetek eléggé hálás a támogatásukért, és azt szeretném, hogy érezzék, az elismeréseim őket is megilletik.”

Lelovics Nóra (10-es mezben) az U19-es leány labdarúgó-válogatottban sem maradt adós a góllal Forrás: mlsz.hu

Nóra a parketta mellett a gyepen is otthon érzi magát. Az idén az U19-es leány labdarúgó-válogatott tagjaként is láthattuk, és például

az olaszországi Eb-selejtezőn emlékezetes gólt lőtt a svájciak ellen 2–1-re megnyert meccsen.

Egyelőre nem tudja, mit hoz a jövő, de azt leszögezte, hogy nem szeretne elhamarkodott döntést hozni.
 
„A világbajnokság után többek között Svájcból, Finnországból, Svédországból és Csehországból is kaptam megkereséseket, a lehetőség tehát adott, hogy szintet lépjek, de egyelőre nagyon jól érzem magam Komáromban.

A floorball mellett a labdarúgás is a szívemhez nőtt, ugyanakkor tudom, hogy előbb-utóbb válaszút elé kerülök.

Nehéz döntések előtt állok, de igyekszem majd mindent összevetve mérlegelni, hogy a legjobb úton haladhassak tovább.”

(Kiemelt képen: Lelovics Nóra Forrás: IFF)