UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-01-09 17:34

Mészáros Mátyás sokat tanult a felnőttválogatott összetartásán

A 19 éves Mészáros Mátyás egyike volt azon fiataloknak, akik a férfiválogatott edzésén bizonyíthattak.

Mint arról beszámoltunk, a magyar férfi vízilabda-válogatott január 1. és 6. között tizennyolc plusz négy játékossal indította a 2023-as felkészülést. Varga Zsolt szövetségi kapitány a már felnőtt Eb-győztes Molnár Erik, valamint Vigvári Vince mellett további négy junior vagy ifjúsági játékost hívott meg kereten kívül az összetartásra.

A BVSC-Zugló 19 éves pólósa, Mészáros Mátyás

a klubja honlapjának beszélt a lehetőségről:

„Az utánpótlás-válogatottban az edzőim már nyáron mondták, hogy nagyon jól játszottam a junior Európa-bajnokságon, és majd biztosan kipróbál a felnőtt szövetségi kapitány is. Azt természetesen nem tudtam, hogy mikor és milyen keretek között. Így azért, amikor megláttam, hogy ott van a nevem, azért mégiscsak meglepett. Örültem ennek, mert ez egy bizonyítási lehetőség volt a számomra.”

Mészáros Mátyás az idén a juniorválogatottal vb-n bizonyíthat Forrás: bvsc.hu

Mészáros Mátyás azt is elmondta, hogy sokat tanult a néhány nap alatt. Több dolgot is elleshetett a rutinos válogatott játékosoktól.

„A profizmust azt biztosan. Akár az edzések előtti bemelegítést vagy étkezést. De a tréningek utáni regenerálódási dolgokat is, gondolok itt a nyújtásra, levezetésre. Továbbá a mentalitásuk is példaértékű, hogy

végig tiszta erőből dolgoznak és láthattam, hogy milyen magas szinten tudnak játszani akár két órán keresztül kilengés nélkül.

Ezekben mindenképp fejlődnöm kell, mert még messze vagyok tőlük, de egy évvel korábban még messzebb voltam tőlük. Úgy érzem kezdek odakerülni erre a szintre, de nyilván ehhez még nagyon sokat kell dolgoznom. Reméljük, egy nap bekövetkezik majd, hogy nem csak kereten kívül fognak behívni.”

A teljes beszélgetés ITT érhető el.

(Kiemelt képen: Mészáros Mátyás Forrás: bvsc.hu)