UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-01-16 15:09

Ismét rangos konferenciának ad otthont a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia

„Ismernünk kell az edzéstudományt a sikerhez" – mondta megnyitó beszédében a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László.

A wbasket.hu tudósítása szerint a konferencia megálmodója elmondta, azért hozták létre a rendezvénysorozatot, mert hiszi, az itt szerzett tudást hasznosítani lehet a mindennapi munkában.

Az MKOSZ elnöke, Szalay Ferenc is arra hívta fel a figyelmet, hogy a sikerekhez fejlődni kell, az új tudást elsajátítani.

Ez a sportág is fejlődik, ez a sportág is sokat változott. Ma már nem a szép és ügyes gyerekek sportja, hanem az erős, a sikerért sokat dolgozó játékosoké. Sokat kell még tanulni. Szakembereinknek sok tekintetben nyitottabbnak kell lennie az új dolgok iránt, ebben sokat segíthetnek ezek a konferenciák

– fogalmazott a szövetség első embere.

A hétfőn és kedden zajló „A regeneráció és rehabilitáció tudományos gyakorlata – sérüléstől a visszatérésig” címmel meghirdetett III. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián összesen tizenöt előadást tartanak.

A teljesség igénye nélkül: előad például a horvát kosárlabda edzőóriása, Neven Spahija, aki két NBA-csapatnál, a Memphis Grizzlies és az Atlanta Hawks együttesénél is ült a kispadon másodedzőként; dr. Francesco Cuzzolin, aki vezető erőnléti edző pozíciót töltött be a Toronto Raptorsnál; prof. dr. sc. Igor Jukic, aki a teljesítményhatékonyság-növelés szakértője, valamint a kiváló szerb erőnléti szakember, Vladimir Bankovic is. 

Továbbá olyan szaktekintélyek is megosztják tapasztalataikat a hallgatósággal, mint a nemzetközileg elismert Jámbor László, a teljesítménynövelés szakértője, kiváló erőnléti edző; dr. Knoll Zsolt ortopéd specialista, sportsebész; prof. dr. Cziráki Attila kardiológus szakorvos, klinikaigazgató, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia orvostudományi szakembere; prof. dr. Julio Calleja González, a kiváló spanyol erőnléti szaktekintély; Fabio Fossati, a Virtus Segafredo Bologna mentáltrénere; illetve dr. Klemencsics Zoltán ortopéd szakorvos.

(Kiemelt képen: Rátgéber László / Forrás: wbasket.hu)