UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-01-20 18:30

A DVTK csapata megnyerte az alapszakaszt az U17-es Közép-európai Ligában

Folytatta remek nemzetközi szereplését a DVTK Kosárlabda Akadémia U17-es leányegyüttese: a Közép-európai Liga (Middle European League) második fordulóját öt győzelemmel, veretlenül abszolválta. A miskolciak ezzel megnyerték a MEL alapszakaszát, és kvalifikálták magukat az áprilisi Final Fourba.

Az U17-es leány klubcsapatok számára kiírt Middle European League (MEL) második fordulóját a csehországi Ostravában rendezték meg. Az első fordulóhoz képest ezúttal teljes kerettel indulhatott útnak a Diósgyőri VTK együttese, amelynek meg is lett az eredménye. Minden mérkőzésén győzelmet aratott Stefan Svitek csapata, ezzel pedig a két forduló összesített eredményei szerint 7/3-as mérlegével a DVTK KA csapata nyerte a MEL alapszakaszát – számolt be a dvtk.eu.

Az első meccsen a miskolci lányoknak sikerült visszavágni a Soproni Darazsaknak. Az első fordulóval ellentétben itt egyértelműen a DVTK Akadémia csapata bizonyult jobbnak, hiszen végig vezetve, magabiztos védekezéssel diadalmaskodott ellenfele felett. A következő napon szintén olyan csapattal kellett megmérkőzniük, amely erősebbnek bizonyult az első körben, ezúttal viszont a velencei gárdán is sikerült revansot venniük. Nehéz kihívást jelentett, hogy még ezen a napon újabb mérkőzést kellett játszani a lengyel Zaglebie Sosnowiec ellen, de az újabb szoros győzelemre maradt még energiája Stefan Svitek együttesének. A nagyszerű szériában lévő csapat a következő két napban sem talált legyőzőre: a rendező Ostravát és a szlovák Kassát is majdnem 30 ponttal győzték le a piros-fehérek, minek köszönhetően százszázalékos mérleggel zárták a fordulót.

Kiemelendő Fárbás Eliza remek játéka: a 2006-os születésű játékos 16 pontos átlagával a ranglista második, 12 átlagolt lepattanójával pedig a legjobb helyezést érte el az egész mezőnyben.

Stefan Svitek vezetőedző és Fárbás Eliza értékelése ITT olvasható.

U17-ES LEÁNY KÖZÉP-EURÓPAI LIGA (MEL) – MÁSODIK FORDULÓ:
Soproni Darazsak Akadémia–DVTK Akadémia 36–65
DVTK Akadémia–Umana Reyer Venezia (olasz) 65–53
DVTK Akadémia–Zaglebie Sosnowiec (lengyel) 64–52
SBŠ Ostrava (cseh)–DVTK Akadémia 46–74
Young Angels Košice (szlovák)–DVTK Akadémia 38–67

(Kiemelt kép forrása: dvtk.eu)