UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-01-21 14:53

A Norvégiában pallérozódó Bogdán Hunor meghívást kapott a magyar U17-es válogatottba

A norvég első osztályú Tromsø IL második csapatával készülő Bogdán Hunor nagy lehetőség előtt áll, január 22. és 25. között az U17-es válogatott edzésein bizonyíthatja Belvon Attila szövetségi kapitánynak, érdemes vele számolni.

"Ha a magyar korosztályos válogatottban szerepelhetnék, azzal teljesülne a nagyapám vágya. Tiszta szívemből remélem, hogy teljesítményemmel kiérdemlem a meghívót, és esélyt kapok a bizonyításra."

A fenti mondatok a norvég élvonalbeli Tromsø IL 16 éves magyar csatárától, Bogdán Hunortól eredeztethetőek, január 7-én az Utánpótlássportnak nyilatkozott eképpen. A tehetséges fiatal remek idényen van túl, az U17-es bajnokságban másodikként zárt a góllövőlistán, ennek eredményeképpen pedig a harmadosztályban szereplő tartalékcsapathoz irányították, ahol belekóstolhatott a felnőttfutballba. Arra azonban talán ő maga sem számított, hogy még idén januárban Telkiben lesz jelenése, márpedig szerdán érkezett a hír: január 22. és 25. között az U17-es válogatott edzésein bizonyíthat. Teljesítményével Belvon Attila szövetségi edző figyelmét is felkeltette, a szakember meghívót postázott a hatéves kora óta Norvégiában élő, magyar állampolgárságal rendelkező támadónak a korosztályos válogatott összetartására. Nagy lehetőség előtt áll tehát a tehetségesnek mondott támadó, ugyanis ha sikerül jó benyomást tennie a szakmai stábra, jó eséllyel bekerülhet a februárban spanyolországi edzőtáborba utazó keretbe, s ha ott is rászolgál a bizalomra, a hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságon is szerepet kaphat.

A csatár korábban így jellemezte magát portálunknak: 

"Gólérzékeny, jobblábas támadó vagyok, egyik legfőbb erényem, hogy jól mozgok be az üres területekbe, ezáltal magamat, illetve a társaimat is ígéretes helyzetbe tudom hozni. Az edzőim szerint taktikailag érett játékos vagyok, azt mondják, olvasom a játékot, átlátom, mikor mit kéne tenni. Ez összefüggésbe hozható azzal, hogy kiskoromban versenyszerűen sakkoztam, értem a labdarúgás logikáját. Száznyolcvanöt centiméter magas vagyok, úgyhogy a fejjátékomra is lehet számítani, de a játékom, ha választanom kéne, azt mondanám, Karim Benzemáéra hajaz. Zömében 4–2–3–1-es felállásban lépünk pályára, ebben az esetben én vagyok az ék, ha pedig 5–3–2-ben játszunk, bal oldali támadó vagyok"

Vasárnaptól kezdve megvillanthatja erényeit az MLSZ telki edzőközpontjában, ahová motiváltan érkezett meg szombaton.

"Mindent megteszek, hogy a pályán és azon kívül is megmutassam magam. Magabiztosan utazom, biztosan jól fogom érezni magam, már csak az a kérdés, hogy képes leszek-e hétköznapi edzésként kezelni a tréningeket."

– nyilatkozta a Tromsø hivatalos honlapjának az örömittas játékos, aki egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy nagyapja vágyát beteljesítse.

 

(Kiemelt kép: Bogdán Hunor a Tromsø IL stadionjában. Forrás: til.no)