UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2023-01-23 09:11

Rédecsi Máté és Mészáros Eszter is nyert a második Eb-válogatón

Rédecsi Máté a légpisztolyosok, Mészáros Eszter a légpuskások között nyert döntőt a második 10 m-es Eb-válogatón.

Több utánpótláskorú sportlövő is remekül szerepelt a Budapesti Honvéd kézicsarnokában rendezett Honvéd-kupán, amely egyben a második 10 méteres Európa-bajnoki válogatóversenynek minősült. 

Az első, szombati napon

a 18 éves Rédecsi Máté

(575 kör) nyerte a légpisztolyos juniorkorú fiúk alapversenyét, majd a férfiak összevont döntőjének az aranymérkőzésére is bejutott, melyben 17–11-re győzte le Tátrai-Fejes Miklóst

„Elégedett vagyok az alaperedményemmel, kiegyensúlyozottabban lőttem, mint azt vártam. A döntőt nagyon élveztem, végig higgadt tudtam maradni. Külön öröm volt számomra, hogy az aranyéremért Mikivel csatázhattam, és az még nagyobb, hogy le is győztem” – idézi Rédecsit a hazai szövetségi portál. 

Vasárnap az előző napi női légpuskás alapversenyben a második helyen záró,

20 éves Mészáros Eszter

megnyerte a kvalifikációt (631.6 kör), majd az összevont döntő fináléjában a gödöllői olimpikon 16–12-re bizonyult jobbnak Dénes Eszternél. Itt az első válogatón győztes, mindössze 14 éves Ferik Csilla a hetedik lett. 

Mészáros Eszter ismét megcsillogtatta tudását Forrás: MSSZ

Egyébként szombaton a junior légpisztolyos lányok alapversenyét a nem egészen 15 éves Zsigmond-Selyeby Ágnes (553-10x) nyerte, a légpuskások között pedig Török Ferenc (623.1) és Ferik Csilla (627.5) volt a legjobb. Vasárnap a junior légpisztolyosoknál Rédecsi Máté (570) és Kálóczi Regina (559), a légpuskásoknál Dénes András (620.3) és Ferik Csilla (626.7) végzett az alapverseny élén. 

A részletes eredmények ITT érhetők el. 

(Kiemelt képen: Rédecsi Máté Forrás: MSSZ)