UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-01-30 20:41

Az évad legfontosabb versenyei következnek a junior gyorskorcsolyázóknak

A junior gyorskorcsolya-válogatott a következő hetekben Inzellben vesz részt az évad legfontosabb megméretésein: a fiatalok előbb a korosztályos világkupa-sorozat utolsó állomásán, majd a világbajnokságon állnak rajthoz.

November végén és december elején rendezték meg a finnországi Seinäjokiban a juniorkorú gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának első és második állomását: az egymást követő hétvégéken öt magyar fiatal (Bödei Bálint és Sipos János, illetve Füzesy IlkaVancsó Rebeka és Bíró Hanna) is jégre állt, akik közül a lányoknál mindkétszer Bíró érte el a legelőkelőbb helyezseket, míg a fiúknál Bödei bizonyult a csapat legjobbjának. Fontos megjegyezni, hogy a viadalok utáni értékelőjében a vezetőedző Kóti Gábor hangsúlyozta, hogy Vancsó 15, Sipos pedig 16 esztendősen tudott helytállni az idősebbek között.

A fiatalok az azóta eltelt időben sem pihentek, 2022 végén a korosztályos országos bajnokságon húztak korcsolyát, majd Füzesy és Bödei a januári Universiadén (ami az egyetemisták világversenye) is bizonyíthatott. Érdekesség, hogy az ob-n nem mindegyik válogatott versenyző tudott nyerni, mivel Vancsót Palakovics Fanni, Sipost pedig Lukács Soma múlta felül a kategóriájában.

A következő két hétvégén rendezik az évad legfontosabb korosztályos gyorskorcsolyaversenyeit: a fiatalok a németországi Inzellben gyűlnek össze, hogy előbb a junior világkupa-sorozat harmadik, egyben utolsó állomásán mérjék össze a tudásukat. A sportolók azonban maradnak a helyszínen, február 10. és 12. között ugyanis a korosztály világbajnokságának is otthont ad a felső-bajorországi város.

A vb-t tavaly az ausztriai Innsbruck rendezte meg, az akkori magyar csapatból pedig Füzesy, Bödei és Vancsó idén is elindulhat; előbbi kettő az utolsó korosztályos világbajnokságán.

(A kiemelt képen: a magyar junior gyorskorcsolya-válogatott / Forrás: MOKSZ)