UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-02-03 20:21

Kékesi Kolos és Géringer Gergő is debütált az ASE felnőttélvonalbeli csapatában

A 16 éves Kékesi Kolos és a 17 éves Géringer Gergő egyszerre mutatkozhatott be az Atomerőmű SE NB I/A-csoportos kosárlabdacsapatában. A fiatalok a bball1.hu szakportálnak nyilatkoztak a debütálásról.

Az elmúlt hét végén az Atomerőmű SE színeiben Kékesi Kolos (16) és Géringer Gergő (17) személyében két fiatal kosaras is első alkalommal léphetettt pályára a felnőtt első osztályban. A Nyíregyháza elleni debütáló meccsükön Kékesi gólpasszát éppen Géringer váltotta pontokra, a Falco elleni második találkozójukon pedig előbbi is megszerezte első pontjait, miután összesen kilenc ponttal zárt a bajnoki címvédő ellen.

„A karácsonyi szünetben hívtak meg először edzésre, és azóta a felnőttcsapattal edzek, a meccskeret tagjaként először Sopronba utaztam el a csapattal – mondta Kékesi Kolos a bball1.hu-nak. – A sérülések miatt kevesen voltunk, emiatt a Nyíregyháza ellen is szólt Csirke Ferenc vezetőedző, hogy a keretben leszek, bár még ekkor sem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan pályára is léphetek.

Nagyon örültem a lehetőségnek, ez fontos mérföldkő az eddigi kosár karrieremben.

Majd Géringer Gergő is felidézte a különlegesre sikerült bemutatkozást.

„Már a nyári alapozás óta a felnőttekkel készülök, éppen ezért nagyon vártam, hogy pályára is kerüljek, bizonyitani szerettem volna mindenkinek és magamnak, hogy nem véletlenül vagyok ott, ahol vagyok. Remek érzés volt pályára lépni, mindent megakartam tenni, hogy bizalmat szerezzek és kihozzam magamból a maximumot.

Az egészet még emlékezetesebbé tette, hogy Kolos gólpasszából dobhattam az első pontomat, hiszen kiskorunk óta együtt kosarazunk.

A debütálásról a paksi csapat videót is közzétett Facebook-oldalán:

(Kiemelt képen: Kékesi Kolos / Forrás: ASE)