UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-02-09 17:31

Aho Tyra nővére nyomdokaiban járva ígéretesen fejlődik Miskolcon

Az U18-as válogatott Aho Tyra a nyári klubváltása után azonnal megtalálta számítását a DVTK Hun-Therm női NB I/A-csoportos kosárlabdacsapatában, amelyben nővérével, a felnőttválogatott Ninával játszhat együtt. Az irányítóreménység az őszi debütálása óta egyre több játéklehetőséghez jut a „nagyok" között – nemcsak a hazai élvonalban, hanem az Euroligában is. Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja edzésen látogatta meg a miskolci fiatalt.

A Vasas Akadémián nevelkedett, 17 éves Aho Tyra majd egy évtizedet töltött pasaréti színekben, mielőtt tavaly nyáron a DVTK-Hun-Therm kosárlabdacsapatához szerződött, és Miskolcon a vártnál is gyorsabban veszi az akadályokat az NB I A-csoportjában, illetve az Euroligában. A benini származású, korosztályos válogatott irányító ezzel követte a felnőttválogatottat erősítő nővérét, Aho Ninát, aki már a harmadik évét tölti a piros-fehéreknél.

Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja edzésen látogatta meg a diósgyőriek fiatalját, testvérét, valamint Völgyi Péter vezetőedzőt.

(A kiemelt kép forrása: FIBA.Basketball)