UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-02-11 10:56

Daniel Ozzano meghívót kapott az U19-es válogatottba

Daniel Ozzano, a Piacenza 18 éves olasz-magyar kettős állampolgárságú belső védője először kapott meghívót a magyar korosztályos válogatottak valamelyikébe, februárban az U19-ben bizonyíthat.

Az olasz harmadosztályú Piacenza hivatalos honlapjának beszámolója szerint az U19-es magyar válogatottba kapott meghívást a csapat 2004-es születésű, olasz-magyar kettős állampolgárságú belső védője, Daniel Ozzano. A jobblábas bekk

a korosztályos nemzeti csapat spanyolországi edzőtáborában bizonyíthat Szélesi Zoltán szövetségi edzőnek és stábjának 

– az összetartás során a gárda két előkészületi mérkőzést játszik Észtország ellen, február 20-án, illetve 24-én csap össze a két válogatott.

Daniel Ozzanóról tudni érdmes, hogy Olaszországban, Novi Liguréban született 2004. szeptember 19-én, a Transfermarkt adatbázisa szerint az Alessandria utánpótlásában nevelkedett, mígnem 2019-ben 45 ezer euró ellenében a Seri A-ban szereplő Sampdoria korosztályos együtteséhez igazolt. 2021 nyarán szabadon igazolhatóként a Parma U18-as csapatában kötött ki, 2023 januárjában került a Piacenza U19-es korosztályos együtteséhez.

Az U19-es válogatott legutóbb Izraelben készült a március 22-28. között Angliában rendezendő elitkörre, amelyben a házigazda mellett a török és az izlandi válogatottat kapta ellenfélnek. A felkészülés jegyében két tesztmérkőzést játszott Izraellel, mindkét összecsapáson vereséget szenvedett – elkél tehát egy jó képességű játékos a védelem tengelyében.

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)